Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Nem csak a külső számított

Az egzotikus magyar szépséget nemzetközi mezőnyben is díjazták

Balogh Zoltán | Molnár Péter | 2011.02.09. |
Nem csak a külső számított
Sefcsik Seila szépségét nem csak a Miss Universitas zsűrije ismerte el, a legszebb magyar egyetemi és főiskolai hallgatónak választott, Budapesten tanuló debreceni lányt, a szöuli Miss World University versenyen is díjazta a publikum: a közönségszavazatok alapján nyolcadik helyen zárt a negyvenkét induló közül. A fekete hajú szépség Miss Universitas győzelmével bekerült a Királynő középdöntőjébe, de nem szeretne itt megállni, a fináléba kerülést tűzte ki célul.
A Budapesti Gazdasági Főiskolán reklámszervező szakmenedzsernek tanuló ifjú hölgy - a hatodik alkalommal megrendezett Miss Universitas szépségversenyen - százötven jelentkező közül bizonyult a legjobbnak a főiskolások és egyetemisták között. A szervezők nyáron tizenhárom tagúra rostálták a mezőnyt, közülük nyolcan jutottak a tatabányai döntőbe. A kiválasztottakat nemcsak a külső alapján rangsorolták, a lányoknak a verseny előtt IQ- és műveltségi teszten is helyt kellett állniuk, aminek eredményét a zsűri figyelembe vette a végső sorrend megállapításánál. Az indulók először utcai ruhában mutatták meg magukat a MÜTF aulájában kialakított kifutón, majd a férfinép nagy örömére a bikiniké volt a főszerep. A bemutatkozó interjúk után koktélruhás felvonulás zárta a megmérettetést, ahol első helyen Sefcsik Seila végzett.
 
Jól érzi magát a kifutón
 
Mintha csak „Az ezeregy éjszaka meséi” -ből lépett volna elő, hullámos fekete haja, meleg, barna szeme, kifogástalan alakja megragadja a férfitekinteteket. Nem csupán külseje, de nevének hangzása is egzotikus. Már a beszélgetés elején tisztázza, nincs szó külföldi felmenőkről, szülei magyarok, keresztneve pedig angol eredetű (Sheila), ám ő a magyaros kiejtés szerint használja.
Presztízs Magazin
– A modellségben már nem találtam meg a kellő kihívást, alkatilag is „kiestem” belőle, más területen is ki akartam próbálni magam, ezért jelentkeztem a szépségversenyre – válaszol Seila arra a kérdésre, miért mérettette meg magát a legszebb hölgyek között. – A Miss Universitas előtt két versenyen indultam, melyeken rutint szereztem. A budapesti elődöntőben egy koreográfiát kellett bemutatni, majd fotózás következett, s a legjobbnak ítélt tizenöt lányra szavazhattak az interneten. Nem jelentett problémát a kifutón való mozgás, ezt a modelltanfolyamon elég sokat gyakoroltuk. Rögzült bennem, szeretek a zene ütemére elindulni, s látni a közönség reakcióját. Egy szépségversenyen fontos, hogy szemkontaktust tartsunk a zsűrivel, kell, hogy lássuk az arcukon, mosolyognak, mert az erőt ad. Amíg a fellépésre várok, feszült vagyok, de amikor kimegyek a kifutóra, elengedem magam, s minden rendben van. Azt kell sugároznunk, hogy jól érezzük magunkat, élvezzük, amit csinálunk. Nekem ez nem okoz gondot, szívből teszem.
Tudvalévő, a hölgyek igen kritikus szemmel méregetik egymást, s míg a férfiszem átsiklik egy-két részleten, addig a szebbik nem képviselői a legapróbb hibát is észreveszik egymáson. – A szervezők azt kérték tőlünk, mondjuk meg, kit tartunk esélyesnek. Én voltam az egyetlen, aki magát is odasorolta – meséli a csinos debreceni hölgy a tatabányai fináléról. – Megtanultam, a külső nem minden. Tatabányán is volt egy lány, akit a legjobbak közé tippeltem, de végül nem ért el helyezést, mint utóbb kiderült, a természete miatt. Én mosolygós, vidám voltam, talán ez is hatást gyakorolt a zsűrire. A vetélytársakkal is jó volt a kapcsolatom, a rivalizálás helyett inkább az összetartás volt jellemző, különösen egy másik debreceni lánnyal értettük meg jól egymást.
A reklámszervező-menedzsernek tanuló ifjú hölgy sokáig titokban tartotta, hogy első helyezést ért el a Miss Universitas döntőjében. – Csak akkor beszéltem róla néhány tanárnak, amikor már a szöuli világversenyre készültem – mondja a főiskolás lány. – Akiknek elmondtam, örültek a sikeremnek, gratuláltak, bíztattak. A hallgatótársaim közül a fiúkat nem nagyon foglalkoztatta a dolog, ellenben a lányok sokat kérdezgettek. A versenyből azért pici hátrányom is származott, egy-két vizsgát, zh-t pótolnom kellett, de lassan utolérem magam. Úgy gondolom, ezt be kellett vállalnom, hiszen nem mindig adódik ilyen lehetőség az életben.
 
Cserháti-dal Szöulban
 
A húsz éves debreceni hölgy győzelmével többféle „jogosítványt” is szerzett amellett, hogy alanyi jogon jutott a Királynő szépségverseny középdöntőjébe, és ő képviselhette hazánkat a decemberi szöuli Miss World University nemzetközi viadalon is. A dél-koreai fővárosban negyvenegy riválissal kellett felvennie a versenyt. – Nagyon meglepődtem, amikor a welcome party-n megláttam a vetélytársakat – eleveníti fel első koreai benyomásait Seila. – Korábban nem hallottam a versenyről, meglepett a mezőny erőssége, szebbnél szebb lányok érkeztek a világ minden tájáról. Én a Puerto Ricó-i és a mexikói lányt tartottam a legesélyesebbnek.
Szöulban sem csak a szépség számított, a résztvevők egy talent show
Presztízs Magazin
keretében különböző produkciókkal szórakoztatták egymást és a zsűrit. Seila a Kicsi, gyere velem című Cserháti-dalt énekelte, a mezőny nagy része nemzeti táncokat mutatott be, de volt balett, jelelés és szinkronizálás is. A lányok minden lépését követte a média, azt is rögzítették, amikor önkéntes, jótékonysági program keretében a koreaiak nemzeti ételét készítették, és tüzelőt hordtak a rászorulóknak. Persze nem hiányoztak a városnézések, az elegáns vacsorák, a kiöltözős, koktélruhás partik sem. Ám mielőtt kifutóra léptek volna a szépségek, a döntnökök szellemi felkészültségüket is letesztelték. A magyar induló a Kolontárt és Devecsert sújtó vörösiszap-katasztrófáról beszélt, kiemelte, hogyan fogott össze országa a bajbajutottakért. A környezetvédelmi kérdés sem okozott gondot Seilának, a megengedett két percben remek angolsággal, összeszedetten adta elő mondanivalóját. A kifutós produkciókra egy elegáns szálloda dísztermében került sor. – Először koreai népviseletben, személyre szabott ruhákban léptünk fel, aztán talárban, ekkor néhány mondatot is mondhattunk magukról, majd egy, a világbékéről szóló koreai dalt adtunk elő közösen jelbeszéddel – mesél lelkesen. – Ezt követően egy koreai divattervező ruháiban vonultunk fel, nekem egy csodaszép ezüst, fekete flitteres estélyi jutott, toll felső és alsó résszel, tollas kalappal. Aztán a népviseletek következtek, rajtam egy Berki Eszter tervezte, magyar motívumokkal díszített, modern ruha volt. Itt néhány dél-amerikai lány kicsit átértelmezte a feladatot, revü-jellegű, habos, tollas ruhakölteményekben jelentek meg. Végül estélyi ruhás felvonulás zárta a sort, én a Myrdin szalon kreációját viseltem. Az eredményhirdetésnél a zsűri döntése nem esett egybe a véleményemmel. Egy angol lány nyert, a lengyel versenyző végzett a második helyen, míg harmadikként a dél-koreai lány zárt. Úgy érzem, a közönségszavazatok alapján elért nyolcadik helyezésemmel nem vallottam szégyent. A magam részéről reálisnak tartom, elégedett és büszke vagyok. Nagy élmény volt a kint töltött két hét, az elsőtől az utolsó pillanatig élveztem. Megszerettem a koreai embereket, kedvesek, barátságosak, annyi jó dolog történt velem, hogy nem tudnék csak egyet kiemelni. A szüleim féltettek a nagy távolságtól, és persze azért is aggódtak, hogy egyedül utaztam Szöulba. Magamnak kellett megoldanom a felmerülő problémákat, ráadásul angolul. Az utazás még nagyobb önállóságra szoktatott, megálltam a helyem, jó tapasztalatszerzés volt.
 
A ruha marad!
 
Sefcsik Seila elmondja, ha úgy hozná a sors, szívesen nyitna a szépségipar felé. – Egy cég reklámarcaként el tudnám képzelni magam, de nyitott vagyok más megkeresésekre is – vázolja terveit. – Nincs kimondott irányvonal, a lényeg, hogy a felkérés egy bizonyos nívónak feleljen meg. Talán érdekes lehet egy magyar lány egzotikus külsővel. Fél-akt, vagy aktfotózást azonban semmilyen körülmények között nem vállalnék. A meztelenkedés egy más műfaj, nem az én világom. Nem szeretnék beállni a sorba. Szóval, a ruha marad!
Presztízs Magazin
A szépségkirálynőt hibátlan külsővel áldotta meg sors, remek géneket örökölt szüleitől. De vajon mi a véleménye azokról a hölgyekről, akik nem tökéletesek, s a plasztikai sebészekhez fordulnak segítségért? – Ha valakinek arra van szüksége, és ettől jobban érzi magát a bőrében, akkor semmi kivetnivalót nem találok a plasztikai műtétekben – foglal állást a témában. – Az apróbb beavatkozásokkal nincs problémám, a túlzott plasztikázással azonban nem értek egyet, nagyon nem tetszik.
A férfinép bánatára Seila szíve már foglalt. Két és fél éve gimnáziumi szerelmével alkotnak egy párt, budapesti albérletükben is együtt élnek. A fekete hajú hölgy elmondta, pici féltést érzett barátján, amikor az értesült a szépségversenyen való indulásának tervéről, de mellette állt, mindenben támogatta, s nagyon drukkolt neki. Azt is megtudtuk, a csinos lánynak fontos a hagyományos értékrend, idővel családot, gyerekeket szeretne, ám először diplomát akar szerezni, s a jövőjét megalapozni. Szívesen részt venne néhány rangos szépségversenyen, célja, hogy a Királynő középdöntőjéből továbblépjen, s bejusson a finálé előtti felkészítő táborba. – A korábbi két verseny tapasztalatait alapul véve úgy érzem, reális eséllyel vághatok a megmérettetésnek. A döntőben pedig már bármi megtörténhet…
Átlag: 5