Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A bajnoknak is lesz stadionja

Balogh Zoltán | 2011.04.14. |
A bajnoknak is lesz stadionja
Hiába nyeri sorra a magyar labdarúgó bajnokságot a Debrecen, a cívisek stadionja egy edzőpályának is gyenge. Kósa Lajos polgármester szerint a helyzet augusztusban változik, elkezdődik az új, 20 ezer nézőt befogadó aréna építése.

Ha minden a terveknek megfelelően alakul, Debrecenben kiírják a közbeszerzési pályázatot az új stadion építésére, augusztus 20-a után pedig a munkagépek is feldüböröghetnek a Nagyerdőn – jelentette ki Kósa Lajos, a hajdú-bihari megyeszékhely első embere.

A polgármester elmondta, sínen van a projekt, Debrecen önkormányzata és az állam minden lényeges kérdésben megállapodott: kettős ügyvezetéssel fognak vezetni, a város közgyűlése az április 28-i ülésén szavaz a cég alapításáról, majd a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. jóváhagyása után, májusban kezdődhet a munka.  A jogi előkészítés miatt nem kezdődik később a stadionépítés, jelenleg is folyik a pályázat előkészítése, május közepére kiírják a közbeszerzési pályázatot is.
 
A Nagyerdőben felépítésre kerülő stadion pontos műszaki adatai egyelőre nem ismertek, de az biztos, hogy maximum 20 ezer néző befogadására lesz alkalmas, nem haladja majd meg a jelenlegi stadion építészeti magasságát. Az építkezés nettó összköltsége 10 milliárd forint körül lesz – fűzte hozzá a politikus.
Még nincs értékelve