Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A Barca Messi-függő, a Real Madrid Ronaldo góljai nélkül is vezetne

forrás: mti | 2012.02.08. |
A Barca Messi-függő, a Real Madrid Ronaldo góljai nélkül is vezetne
Az FC Barcelona sokkal kevésbé tudná nélkülözni 23 gólnál tartó csatára, Lionel Messi szolgálatait, mint a trónkövetelő - a spanyol futballbajnokságban a címvédő előtt jelenleg hét pont előnnyel vezető - Real Madrid a 24 gólos Cristiano Ronaldóét.

Erre a következtetésre a legnépszerűbb madridi sportnapilap, a Marca az után jutott, hogy összevetette, melyik sztárcsapat függ jobban vezéralakjának eredményességétől. A szerdán, az újság online-kiadásában közölt felmérés szerint az argentin Messi találatai nélkül a Barca nem hét, hanem már 12 pontnyira lenne lemaradva a fővárosiaktól, viszont a blancók a jelenlegi 55-nél csupán két ponttal lennének szegényebbek, ha figyelmen kívül hagynák Ronaldo találatait.
    Az összevetés szerint a portugál csatár csak egyetlen meccsen volt úgy eredményes, hogy azzal egy helyett mindhárom pontot beseperte együttese: nevezetesen a novemberi, valenciai fellépéskor (2-3), amikor is a harmadik vendéggólt szerezte ő. Ugyanakkor a Barcelonának eddig négy olyan mérkőzése is volt a bajnokságban, amelyen a győzelmet vagy döntetlent jelentő találatot Messi jegyezte. Vagyis ha az argentin nincs a pályán, a Barca csak döntetlent játszik a Real Sociedaddal, a Málagával és a Betisszel, s kikapott volna az Athletic Bilbao vendégeként.
    A lap csak egyetlen "függelmi" szempontból vizsgálta a két sztár fontosságát, ugyanakkor nem tért ki például arra, hogy a gólkirályjelöltek hány meccs végkimenetelét befolyásolták gólpasszaikkal, melyekből pedig szintén akadt jó néhány az eddigi bajnokikon.

Még nincs értékelve