Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A debreceniek teremben is jók

Balogh Zoltán | HBN | 2011.01.31. |
A debreceniek teremben is jók
A DVSC labdarúgói nyerték a Borsodi Nemzeti Teremlabdarúgó-bajnokság Debrecenben megrendezett nagydöntőjét, a cívisvárosiak a tavalyi trófeahalmozás után a teremben is a legjobbnak bizonyultak.

 

A rendező DVSC-n kívül további öt csapat harcolta ki, hogy résztvevője lehessen az impozáns Főnix csarnokban megrendezésre kerülő hatos tornának: az A csoportba a DVSC-TEVA, a Gyirmót és a Győri ETO kapott besorolást, a B jelű trióban a DVTK, a Vasas és a Haladás került össze. A selejtezőktől eltérően ezúttal a hármas csoportok első két helyezettje juthatott be az elődöntőbe, ezeknek vesztesei bronzmeccset játszhattak, a győztesek pedig a fináléban mérkőztek meg a végső győzelemért.
 
A nyitómeccsen a DVTK kiütötte a Vasast, majd a házigazdák léptek pályára, akik taktikus játékkal, s egy Kabát duplával verték a Gyirmótot. Aztán a Vasas megemberelte magát, hozta a Haladás elleni mérkőzését, majd a Gyirmót mutatta meg, miért is került a hatos fináléba, lenyomta a törökországi edzőtáborozás miatt második csapatával kiálló ETO-t.
 
A B csoport záró meccsén a „Hali” legyőzte a Diósgyőrt, így körbeverés alakult ki, a több lőtt gól alapján a DVTK (9 találat) és a Vasas (7 találat) jutott be az elődöntőbe, a Haladás (6 találat) viszont kiesett. Az A csoportban a Loki nem kegyelmezett a győri fiataloknak sem, így csoportelsőként várhatta az elődöntőben a Vasast.
 
A debreceniek megállíthatatlanok voltak, Mijadinoszki, Kabát és Dombi góljaival biztosították helyüket a fináléban, míg a másik találkozón a szurkolói által megtámogatott Diósgyőr büntetőkkel bizonyult jobbnak a Gyirmótnál.
 
A mindent eldöntő összecsapás előtt a harmadik helyért mérkőztek meg a csapatok: a Gyirmót 5:3-ra legyőzte a Vasat. A Loki-Diósgyőr csata nagypályán is Kelet-Magyarország egyik legnagyobb ütközete, tudvalévő, a két klub szurkolói nem esznek egymás tenyeréből, magyarul, ki nem állhatják egymást. Ennek megfelelő hőfokban kezdődött a találkozó, mindkét gárda teljes elánnal harcolt a győzelemért. A negyedik percben Kabát szerzett vezetést a hazaiaknak, ám Gohér távoli lövéssel egalizált. A DVSC Balajti révén emberelőnyből újra előnyhöz jutott, a folytatásban pedig Czvitkovics mutatta meg, miért is tartják őt a magyar mezőny egyik legtechnikásabb játékosának, találatával már kettővel ment a Loki. Vadász kozmetikázott az eredményen, de a fiatal Bódi is betalált, így a terembajnokság fináléja 4:2-es debreceni győzelemmel zárult.
 
A torna legjobb játékosa Kabát Péter lett, a legjobb kapusnak Tajti Norbert, a DVTK hálóőre bizonyult, míg a gólkirályi cím Laki Balázsé, a Gyirmót futballistájáé lett.
Átlag: 5