Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A finnek a jégmezők lovagjai

Balogh Zoltán | iihf.hu | 2011.05.16. |
A finnek a jégmezők lovagjai
6:1 arányban páholta el a finn válogatott a svédeket a pozsonyi A-csoportos jégkorong világbajnokság fináléjában, így 1995 után második alkalommal is begyűjtötték a földkerekség legjobbjának járó címet.

Északi finálét hozott Szlovákiában a jéghoki vb, az aranycsatában a finnek és a svédek feszültek egymásnak. A két együttes összecsapásaira jellemző nagy hirig ezúttal elmaradt, bár két harmad után még ikszre álltak a csapatok, a záró húsz percben a finnek felborították a háromkoronásokat, s megérdemelten ülhettek fel a hokivilág trónjára.  

A dolog pikantériája, hogy a finnek második vb-aranyukat újra a svédek ellen gyűjtötték be, kérdés, ez mennyire tesz majd jót a két ország sportkapcsolatainak, ugyanis a következő évi hoki világbajnokságot a két nemzet közösen rendezi.
 
Nemcsak a messzi északon örültek a szurkolók a finn sikernek, a csapat magyar rajongója, a népszerű rapper, Ganxsta Zolee is lehajtott néhány italt. A zenész a finn nemzeti csapat tiszteletbeli tagja, alkarját a gárda egyik legendás kapusának tetoválása díszíti.
Még nincs értékelve