Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Amikor a mélyföld is magas

Balogh Zoltán | mlsz.hu | 2011.03.26. |
Amikor a mélyföld is magas
Azt hittük, álljuk a versenyt az európai elittel, ám a hollandok elleni, Budapesten megvívott Európa-bajnoki selejtező újra visszarángatta futballistáinkat a realitás talajára, 4:0-s zakó után hagyták el a Puskás Ferenc Stadion gyepszőnyegét.

Na majd most - fogadkoztak az ötödik európai selejtező mérkőzésükre készülő magyar válogatott tagjai. Volt ok az optimizmusra, az első, svédek elleni vereség után háromszor győztek a srácok, s magabiztosan várták a hollandok elleni budapesti találkozót. A legutóbbi világbajnokság ezüstérmese azonban gyorsan tudatosította, hogy a jegenyefák nem nőnek az égig, Sneijder passzát a 8. percben Rafael van der Vaart váltotta gólra (0:1).

A gyatrán védekező és meddő támadásokat vezető Egervári-legénység sokszor csak nyomozta a labdát, a félgőzzel játszó németalföldiek a félidő vége előtt még egyszer beköszöntek, Van der Wiel Afellay-t hozta helyzetbe, aki köszönte szépen, élt a lehetőséggel (0:2).
 
A magyar szövetségi kapitány a szünetben kettőt is cserélt, Vargát és Komant Vadócz és Czvitkovics váltotta. Sokkal jobbak nem lettünk, az 53. percben a hollandok tovább növelték előnyüket, a meglépő Van Persie passzát Kuyt értékesítette (0:3).
 
Kilenc perc múlva a negyediket is benyeltük, a borzalmas és az elfogadhatatlan minősítés között teljesítő magyar védelem tagjai csak szaladgáltak, mint pók a falon, Van der Wiel Van Persie-t hozta helyzetbe, aki könnyedén helyezett Király Gábor hálójába (0:4).
 
A vendégek a negyedik gól után visszavettek, de lehet, az olasz Interben játszó Sneijdernek nem szóltak, a világklasszis pazar mozdulattal emelt kapura, a kipattanó labdát Kuyt próbálta a magyar hálóba juttatni, ám Király hatalmas bravúrral hárított. A hátralévő időben a tulipánosok az eredmény és a labdatartására helyezték a hangsúlyt, Geráék pedig arra, hogy további kapott gólok nélkül kihúzzák a meccs végét jelző bírói sípszóig. Mindkét törekvés sikerrel járt, a hollandok győzelmükkel három ponttal gazdagodtak, már 15 egységnél járnak, nekünk maradt 9, meg a cidrizés, hogy kedden az Amsterdam Arénában újabb nagy zakóba futhatunk bele. 
Még nincs értékelve