Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Atomvillanás Tromsőben

Balogh Zoltán | 2011.07.22. |
Atomvillanás Tromsőben
Egyetlen kupacsapatunk, a Paks maradt állva az európai futballszínpadon, Kis Károly együttese idegenben harcolta ki a továbbjutást a norvég Tromső ellen. A Videoton 3:2-es hazai győzelme kevés volt az osztrák Sturm Graz-cal szemben a BL-selejtezőben, a Kecskemét idegenbeli ikszel, a Fradi vereséggel köszönt el az Európa-ligától.

Tízezer ember várta a csodát Székesfehérváron, hogy a 0:2-ről induló Videoton kiharcolja a továbbjutást az osztrák bajnok Sturm Graz ellen. Bekezdtek Paulo Sousa fiai, a játékvezető figyelme azonban még a 25. percben sem érte el az üzemi hőmérsékletet, hatalmasat hibázott, amikor Prüchner kezezéséért nem ítélt tizenegyest a hazai csapat javára. Két perc múlva azért megszületett a vezető gól is, Gosztonyi kitűnően tálalt Elek elé, aki tíz méterről bevette Gratzei
kapuját. Egy perc múlva egyenlített a Graz, az asszisztens lest lengetett, erre leállt az egész fehérvári védelem, ám a macedón vezetőbíró továbbengedte az akciót, Hölzl pedig köszönte szépen, a léc alá lőtt. Folytatódott az őrület, négy perc múlva Sándor György szerzett újra előnyt a magyar bajnoknak, de az osztrák gárda Feidhofer révén egalizált. Az első félidő hosszabbításában újra magához ragadta az előnyt a Vidi, Brachi szabadrúgását az elalvó védők mellett Lipták jutatta a kapuba. A második játékrészben a hazaiak mindent megtettek
a továbbjutásért, de több gól már nem született, így a Videoton, bár győztesen hagyta el a játékteret, búcsúzott a legrangosabb kupasorozattól.

Az Európa-liga selejtezőjében a hazai pályán a norvég Aelesundot 2:1-re legyőző Ferencváros indult a legnagyobb eséllyel a továbbjutásért, a zöldek a soványka előny ellenére is sokkal erősebb csapat benyomását keltették. A kinti mérkőzés is jól alakult, Oláh a 42. percben tovább erősítette az FTC továbbjutási pozícióját, a szurkolók már a következő körben látták a Prukner-alakulatot.
Az északi csapat a 72. percben jelezte, eszében sincs feladni, tizenegyesből szépített, majd a befejezés előtt három perccel a hosszabbításhoz szükséges gólt is megszerezte. Hogy a fővárosiak bánata teljes legyen, arról a ráadás utolsó percében Post gondoskodott. Óriási lehetőséget halasztott el az FTC, egy nála klasszisokkal gyengébb, ám nagy szívvel küzdő együttes ellenében búcsúzott.

Kecskeméten Tökölitől várták a csodát, bíztak benne, a rutinos csatár Kazahsztánban is szerez egy gólt, ha pedig hátul a KTE állja az Aktobe rohamait, akkor meglehet a hőn áhított továbbjutás. Sajnos, Tököli Attila sem tudta megváltani a világot, bár több helyzet is adódott a Szivics-csapat előtt, a majd 15 ezer nézőtől támogatott kazah gárda hozta az ikszet, így a Kecskemét vereség nélkül, de a hazai pályán bekapott gólnak köszönhetően kiesett az Európa-ligából.

Hogy legyen csapatunk az európai labdarúgóporondon, arról a csupa magyar játékost foglalkoztató Paks gondoskodott. Pedig az odavágók után Kis Károly csapatának adták a legkevesebb esélyt a jó erőt képviselő, komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkező norvég Tromső ellen. A szimpatikus tolnai egylet azonban fittyet hányt a jóslatokra, játékosai a második félidőben hármat is berámoltak Malmkvist kapujába, megmentve a magyar futballt a szégyentől. Ha Csernyánszkiék ezzel az elszántsággal lépnek pályára a következő körben is, simán partnerei lehetnek a skót Hearts-nek.

Átlag: 5