Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Az adott szó döntött a pénzzel szemben

Balogh Zoltán | ujpestfc.hu | 2011.01.18. |
Az adott szó döntött a pénzzel szemben
Véget ért a Simon-saga: az Újpest 19 éves utánpótlás-válogatottja, Simon Krisztián nem a klubjának 200 millió forintot kínáló német Hoffenheimhez, hanem az őt félévre „kikölcsönző” holland Feyenoordhoz kötelezte el magát, miközben 2014 nyaráig szóló szerződést hosszabbított az Újpesttel.

 

Dzsudzsák Balázs mellett újabb fiatal magyar bolondíthatja meg a holland labdarúgó szurkolókat, Simon Krisztián az egykori BEK-győztes Feyenoordhoz került kölcsönbe, ám ha a rotterdami sztárklub félév után él opciós jogával, akkor a középpályás hosszútávra szóló szerződést kaphat.
 
Simon a fiatalok szemtelenségével abszolválta első edzőmérkőzését a Feyenoordban, a Sparta Rotterdam elleni találkozón egy góllal és két gólpasszal járult hozzá csapata 4:2 arányú győzelméhez. Leo Beenhakker, a Feyenoord általános igazgatója már ekkor el volt ájulva tőle, amikor pedig Simon a holland csapat ománi edzőtáborában a helyi U23-as válogatottnak is góllal köszönt be, nem volt kérdéses, hogy Don Leo szorgalmazza majd leigazolását.
 
Simon pazar teljesítménye azonban több erős anyagi háttérrel rendelkező európai klub érdeklődősét is felkeltette, a fél Bundesliga megkereste magyar klubját, az Újpestet, a Hoffenheim pedig 700 ezer eurós konkrét ajánlattal rukkolt elő. A több mint 200 millió forint körüli összeg egy csapásra megoldotta volna a lilák súlyos anyagi gondjait, ezért Kovács Zoltán szakmai igazgató azonnal repülőre ült, tárgyalt a német kérővel, gyakorlatilag mindenben megegyeztek. Simon mégis úgy döntött, hogy a fix germán ajánlat helyett a hollandokhoz megy kölcsönbe, vállalva annak következményeit, hogy a Feyenoord félév után esetleg mégsem igazolja le. A tehetséges középpályás azzal érvelt, hogy az adott szó kötelez, nála nagyon fontos a becsület.
 
Forrest Gump is megmondta: szép szó az ígéret, ha betartják!
Átlag: 5