Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Az emlékekből nem lehet megélni

Tamás Nándor | 2010.09.06. |
Herczeg András mindent megnyert a Lokival Magyarországon, de már új kihívások ösztönzik. Az elmúlt szezonban mindent megnyert a DVSC-TEVA a hazai színtéren: a debreceniek elhódították a bajnoki címet, a Magyar Kupát, a Ligakupát és a Szuperkupát is, emellett bejutottak a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Sokan azt mondták, ezt lehetetlen fölülmúlni, ám a Loki most is belekezdett, hiszen a bolgár bajnok Liteksz együttesét kiverve fölkerült az Európa Liga-főtáblára. A cívisvárosiak klubmenedzserét, Herczeg Andrást a Svédország-Magyarország (2-0) Eb-selejtező után értük utol, a szakember a szövetségi kapitány meghívására utazott el Stockholmba.

- Hogy tetszett a válogatott svédországi mérkőzése?
- Természetesen nem az én tisztem minősíteni a kollégám munkáját, de úgy vélem, hogy az első félidőben nagyon szervezetten, egységesen futballozott a magyar válogatott. Sajnos a második félidőben hamar jött a gól, ez pedig jócskán meghatározta a találkozó további alakulását. A második bekapott találat véleményem szerint megtörte a csapatot, ezután már eldőlt az összecsapás végkimenetele. Az első negyvenöt perc mindenképpen biztató volt, abban a periódusban jól teljesített az együttes. Sokat elmond, hogy a szünetben a svédek volt szövetségi kapitánya, Lars Lagerback gratulált nekünk a látottakhoz. Úgy vélem, erre a negyvenöt percre mindenképpen lehet építeni.

- Milyen volt a társaság hangulata a lefújás után?
- Nyilván minden vereség csalódottságot vált ki egy csapatból, de említhetném itt az edzőket, a vezetőket és a szurkolókat is. Az egész küldöttséget bántotta, hogy nem sikerült pontot szerezni, de azért azt is látni kell, hogy papírforma eredmény született pénteken este Stockholmban.

- A Loki balhátvédje, Laczkó Zsolt kezdőként kapott szerepet az Egervárigárdában.
- Meglátásom szerint Laczkó Zsolti még ennél is jobb teljesítményre képes, mint amit most nyújtott, hiszen tudjuk, hogy nagyon jó játékos. Rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy kezdőként számítottak rá a válogatottnál, biztos vagyok benne, hogy egyre jobb teljesítménnyel fogja meghálálni ezt a bizalmat.

- Az Európa Liga I-csoportjában a holland PSV, az olasz Sampdoria és az ukrán Metaliszt Harkiv kesz a DVSC-TEVA ellenfele. Veretes névsor!
- Jelen állás szerint az ukránokról tudunk a legkevesebbet, bár arra emlékezhetünk, hogy a playoff-körben volt labdarúgónk, Leandro csapatát, az Omonia Nicosiát búcsúztatták el. Az is figyelemre méltó, hogy a 2008-2009-es szezonban éppen a Sampdoriát búcsúztatták el, mégpedig kettős győzelemmel! Komoly játékerőt képviselő gárdáról van tehát szó, ezt egyébként Leo is megrősítette. A brazil hátvéd rengeteg hasznos információval látott el bennünket, illetve ígéretet kaptunk tőle, hogy megszerzi nekünk a két meccs felvételét. Sok remek futballistája van a Harkivnak, ráadásul az utóbbi napokban szerződtettek egy hatmillió eurós brazil játékost. Személyes benyomásunk még nincs az ukránokról, de úgy vélem, sikerül őket is kellően feltérképezni. A PSV Eindhoven gárdájáról sokkal több ismerettel rendelkezünk, volt játékosunk, Dzsudzsák Balázs miatt számunkra ők jobban szem előtt vannak. Tudvalévő, hogy amikor Balázs itthon van, akkor gyakran a Loki keretével tréningezik, már csak ebből a szempontból is pikáns lesz a DVSC-PSV párosítás. A televízió jóvoltából a hollandokat hétről hétre láthatjuk hazájuk bajnokságában, ilyen értelemben tehát nem ismeretlenek előttünk az eindhoveniek. A Sampdoria egy nagy múltú olasz élcsapat, kitűnő játékosegyéniségekkel, mint például Antonio Cassano, akit senkinek sem kell külön bemutatni. Hatalmas csatában maradtak le a Bajnokok Ligája főtáblájáról a Werder Bremennel szemben, őket is gyakran láthatjuk a tévében, nem ismeretlenek a számunkra. Nagyon jó képességű, neves ellenfelekkel hozott minket össze a Sors, jó meccsek várhatók, bízom abban, hogy eredményesen tudunk majd szerepelni a találkozókon.

- Az elmút esztendő a Loki BL-szereplésétől volt hangos, de a csoportkörben nem sikerült a pontszerzés. Milyen célokkal vágnak neki az EL-sorozatnak?
- Tavaly nagy bravúrt vittünk véghez a BL-csoportkörbe jutással, de sajnos valóban nem tudtunk pontot szerezni. Ezúttal nagyon jó lenne, ha nem nulla egységgel zárnánk az Európa Liga-szereplésünket.

- Milyen meghódítandó célok vannak még Herczeg András előtt?
- Roppant fontos, hogy az embernek legyenek céljai, nekem is és a csapatnak is megvannak a célkitűzéseink. Bármilyen sikeres is volt az elmúlt szezon, az emlékekből nem lehet megélni. Jönnek az új kihívások a hazai és a nemzetközi porondon is, szeretnénk a lehető legeredményesebben szerepelni, hiszen csak így érdemes belevágni bármibe is.

Még nincs értékelve