Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Börtön vár a bundakirályra

Balogh Zoltán | 2011.05.20. |
Börtön vár a bundakirályra
Öt és fél éves börtönbüntetést kapott Ante Sapina, a több mint kétszáz futballmérkőzés manipulálásával vádolt bundakirály. Számláját több magyar csapat mérkőzésének alakítása is terheli.

Bár Sapina csak húsz focimeccs eredményének befolyásolását ismerte el, köztük Európa Liga és vb-selejtező találkozók bundázását, a vizsgálatot folytató bochumi ügyészség szerint legalább kétszáz meccs furcsa alakítása írható a horvát számlájára. Az igazi számot csak az érintettek és a Jóisten tudja, mindenesetre a német bíróság öt és fél évet sózott a manipulátorra. A hírek szerint a bundameccsek főszervezője majdnem 2,5 millió euro nyereségre tett szert, a valós adatokat itt is homály fedi. Sapina nem most kezdte az ipart, több focimeccs eredményének lezsírozásában vállalt már szerepet, nyakig benne volt a német futballbíró, Robert Hoyzer 2005-ös bundabotrányában, közreműködését akkor 2 év 11 hónap elzárással „díjazták”.

Sapina ügyködésének magyar vonatkozása is van, a vádirat szerint a DVSC három találkozóját is saját s bűntársai kedvére alakította, de befolyásolta az Újpest-Honvéd NBI-es mérkőzést is.
Még nincs értékelve