Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Bronzérmes a női kézilabda-válogatott

forrás: mti | MTI: Illyés Tibor | 2012.12.16. |
Bronzérmes a női kézilabda-válogatott
A magyar női kézilabda-válogatott - túlteljesítve az elvárásokat - bronzérmes lett a szerbiai Európa-bajnokságon, miután a vasárnapi, belgrádi helyosztón hosszabbítás után 41-38-ra legyőzte a házigazdák csapatát.

A norvég szövetségi kapitány, Karl Erik Böhn - akinek a magyar kispadon ez volt az első nagy tornája - az első külföldi szakember, aki dobogós lett a magyarokkal világversenyen. A válogatott negyedik alkalommal szerzett érmet az Eb-k 1994 óta íródó történetében: 1998-ban, 2004-ben és most a harmadik, 2000-ben pedig az első helyen végzett. Az első két alkalommal Mocsai Lajos, nyolc éve pedig Kiss Szilárd volt a kapitány.

Az elején felváltva vezettek a csapatok, majd egy olyan szakasz következett, amikor a szerbeknél volt az előny, a magyarok pedig állandóan egyenlítettek. Amint a hazaiak is elkezdték foglalkoztatni szélsőiket, megtört a ritmus, és 8-6-ra elhúztak. Jöttek a cserék, és Tomori révén felzárkóztak, Görbicz büntetőjével pedig egyenlítettek a magyarok. A szerbek 10-10-nél, a 18. percben időt kértek. A folytatásban megint felváltva estek a gólok, majd Vincze és Szucsánszki találataival a vendégeknek sikerült előnnyel zárniuk az első játékrészt. A negyven gólt hozó első félidő nem a védelmeket dicsérte.

A második félidő elején is potyogtak a találatok, és az adok-kapoknak az lett a vége, hogy a hazaiak a 38. percben egyenlítettek (24-24). Tomorit az egyik - kiállítást nem érő - ütés után le kellett cserélni öt percre, amíg magához tért. A védőfal egyik oldalon sem állt össze, hiába volt a sok csere itt is, ott is. Negyedórával a vége előtt 30-27-re ellépett a Böhn-csapat - Szekeres kétszer "fennfeledkezett" támadásban, és két gólt dobott -, így jött a szerb időkérés.

Presztízs Magazin

A hajrához érkezve a szerbek többször közel álltak az egyenlítéshez, de mindig volt valaki (főleg Herr) vagy valami (a kapufa), aki vagy ami ezt megakadályozta, egészen az utolsó percig. Ekkor egyenlő állásnál a magyarok támadhattak, a kapus helyett Görbicz volt az extra támadó, de "emberelőnyben" sem született újabb gól, így jött a kétszer ötperces hosszabbítás.

Itt is felváltva vezettek a csapatok, a magyaroktól elsősorban Rédei-Soós, a hazaiaktól Lekic villogott. Az utolsó öt percben aztán a  szerbek mindent kihagytak - leszámítva az utolsó lövésüket -, Kiss remekelt, így sikerült kiharcolni a hőn áhított győzelmet. A lefújás után a boldog magyar játékosok a levegőbe dobálták norvég kapitányukat, aki elérzékenyülve fogadta az ünneplést.

Magyarország-Szerbia 41-38 (21-19, 33-33), hosszabbítás után
Belgrád, 8000 néző, V: Gusko, Repkin (fehérorosz)

Magyarország:
Herr - Kovacsicz 3, Szamoránsky 3, Szekeres 3, Triscsuk, Görbicz 6/5, Vérten 2 - cserék: Kiss (kapus) Rédei-Soós 9, Tomori 8, Szucsánszki 3, Vincze 3, Bódi 1

A szerb góldobók:
Lekic 7/2, Ognjenovic 7, Filipovic 7, Popovic 4, Dmitrovic 3, Milosevic 2, Damnjanovic 2, Eric 2, Krpez 1, Risovic 1, Pop-Lazic 1, Nisavic 1

Még nincs értékelve