Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Egyenes maradt a gerinc

Balogh Zoltán | 2011.03.30. |
Egyenes maradt a gerinc
Bár 5:3 arányban alulmaradt a magyar labdarúgó válogatott az Amszterdamban megvívott Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen a házigazda holland gárdával szemben, az Egervári-csapat mégis megérdemli a dicséretet.

Egervári kapitány öt helyen változtatott a Budapesten pályára lépő kezdő tizenegyén, Amszterdamban lehetőséget adott Fülöp Mártonnak, Lázár Pálnak, Pintér Ádámnak, Vadócz Krisztiánnak és Priskin Tamásnak. A házigazdák jól kezdték a találkozót, ha nem is a negyedik percben, mint Budapesten, de gyorsan megszerezték a vezetést: a13. percben Sneijder szögletét Heitinga csúsztatta tovább,Van Persie pedig nyugodtan helyezett hat méterről a magyar kapu jobb alsó sarkába (1:0). Hat perccel később a norvég játékvezető, Svein Oddvar Moen szabályos góltól fosztotta meg csapatunkat, Rudolf gyorsan elvégzett szabadrúgását Dzsudzsák 11 méterről a házigazdák kapujának bal alsó sarkába bombázta. A bíró azonban úgy ítélte meg, hogy nem adott jelt a szabadrúgás elvégzésére.

 

A második 45 percre feltámadt Egervári Sándor együttese, s egy szögletvariáció után az egyenlítő találatot is megszerezte: Rudolf Dzsudzsákoz passzolt a „kicsiben” elvégzett sarokrúgás után, majd a visszakapott labdát 13 méterről két lövőcsel után Vorm kapujába lőtte (1:1). Lendületben maradunk, néhány perccel később Gera pazar góllal szerzett vezetést: az agilisan játszó Dzsudzsák középre emelt, Gera pedig 13 méterről ballal kapásból a hálóba bombázta a labdát (1:2). A narancsmezesek persze nem adták fel, a világklasszis Sneijder megindult a magyar kapu felé, középre passzolt, ám nem saját játékostársától, hanem Vadócz sarkáról került vissza hozzá a labda, melyet jobbal Fülöp mellett okosan helyezett a hálóba (2:2). A 72. percben a veterán Van Nistelrooy is beköszönt, 16 méteres lövése Juhász lábát érintve talált utat a kapunkba (3:2). Lüktetett a játék, újra a mieink percei következtek, Dzsudzsák remek labdájával Gera lépett ki, aki 14 méterről a holland kapu jobb felső sarkába bombázott (3:3). Az oranje azonban megmutatta, miért is tartozik a világ legjobb futballcsapatai közé, Kuyt három perc alatt kétszer is betalált, először Affelay beadását juttatta hat méterről a hálóba (4:3), majd egy zseniális emeléssel tréfálta meg a kint ólálkodó Fülöpöt (5:3).

 

A magyar válogatott végig méltó ellenfele volt a kitűnő holland gárdának, az amszterdami vereség miatt nem kell szégyenkezni nemzeti tizenegyünknek. Azt korábban is tudtuk, hogy a csoport első helyének megszerzése az álomkategóriába tartozik, esélyünk szinte nulla, de a második hely megkaparintásának még mindig van realitása. Ehhez „csak” annyit kell tenniük Dzsudzsákéknak, hogy hazai pályán legyőzik a svédeket és a finneket, valamint Moldovából és San Marinóból is elhozzák a három pontot. Nem lehetetlen vállalkozás.

Átlag: 5