Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Európa, jövünk!

Balogh Zoltán | 2011.06.21. |
Európa, jövünk!
Európai futball kupacsapataink jó eséllyel pályázhatnak továbbjutásra, a Nyonban megtartott sorsoláson a Videoton, a Kecskemét, a Ferencváros és a Paks egyaránt legyőzhető ellenfelet kapott. Papíron mindenképpen…

Hatalmas blama lenne, ha a bajnoki ezüstérmes Paks kizúgna az Európa Liga selejtezőjében az andorrai Santa Colomával szemben, Kis Károly együttesének kötelező legyőznie a mini állam képviselőjét. Persze, futottak már bele csapataink korábban hatalmas pofonokba a lesajnált riválisokkal szemben, de azért az mégis csak túlzás lenne, ha a Tolna megyeiek elveszítenék a párharcot.

A Fradinak az örmény Ulisses jutott a második számú európai kupasorozat selejtezőjében, ez már egy kicsit nehezebb feladatnak ígérkezik. A csupa szív tanárember, Prukner László tréner óva int a rivális lebecsülésétől, ám gyanítható, a zöld-fehér szurkolótábor nehezen bocsátaná meg kedvenceinek, ha alulmaradnának a párharcban.

A kecskemétiek edzője, Tomiszlav Szivics sopánkodik, a szerb mester szerint együttese nem kaphatott volna nehezebb csapatot a kazah Aktobénél. Szivics nyavalygását azért nem kell annyira komolyan venni, dörzsölt, ravasz fickó, nem véletlenül vezette MK-győzelemig Tököliéket. A hírös város szurkolóiban élénken él még a Vidi elleni siker emléke, a lelkes publikum biztatása lendületet adhat a focistáknak a kontinens kupaporondján való bemutatkozáskor.

A Bajnokok Ligája selejtezőjében a Videotonnak az osztrák Sturm Graz-on kellene túljutnia, ami nem tűnik lehetetlen vállalkozásnak. A Sousa-csapatnak jóval nagyobb az esélye a sógorok képviselőjével szemben, mintha az agresszív játékstílust preferáló belgrádi Partizán vagy a zágrábi Dinamó ellen kellene pályára lépnie. Sousának kiváló antré lehet, ha csapatával sikerrel vívja meg a párharcot, komoly bizalmat kaphat az igen igényes fehérvári publikumtól, ez
pedig a bajnoki pontvadászatban is hatalmas segítség lehet.

Bajnokok Ligája selejtező:
Sturm Graz (osztrák) – Videoton

Európa Liga selejtező:
Santa Coloma (andorai) – Paks
Ferencváros – Ulisses (örmény)
Kecskemét – Aktobe (kazah)

Átlag: 5