Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Győzelem!

Balogh Zoltán | mlsz.hu | 2010.09.08. |
Győzelem!
Mintegy tízezer néző volt szemtanúja az újpesti Szusza Ferenc Stadionban, hogy az Egervári Sándor irányította magyar labdarúgó válogatott Európa-bajnoki selejtezőn 2:1 arányban legyőzi a moldáv csapatot.

Már a találkozó elején látszott, hogy a Gavrila Pelé Balint által összerakott vendégcsapat technikás játékosokból áll, az egykori BEK-győztes futballistái magabiztosan tették-vették a lasztit. A magyarok által ígért rohamok elmaradtak, igencsak nyögvenyelősre sikeredett az első 45 perc. A második játékrészre Egervári mester váltott, Czvitkovics helyett behozta a Mainzban pallérozódó Szalait, aki lekötötte a moldáv védők figyelmét. Első gólunkat az „olasz” Rudolf szerezte: Dzsudzsák baloldali szögletét Tigrias „Rudi” elé fejelte, aki gondolkodás nélkül bombázott, majd az Epunearuról visszapattanó labdát 17 méterről jobbal a bal alsó sarokba lőtte. A 66. minutumban egy másik Olaszországban játszó futballistánk volt eredményes, Koman 20 méterről a jobb alsó sarokba küldte a labdát. Válogatottunk kétgólos előnye tudatában visszavett a tempóból, a moldávok pedig bizonyították, nem römiben verték 2:0-ra a finneket, formás támadások után többször eljutottak Király kapuja elé, melyet a 78. percben Suvorov fel is avatott, közelebb hozva csapatát a vendéglátókhoz. A mérkőzés végéig felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de nem járunk messze az igazságtól, ha kijelentjük, a magyar nevű, ám nyelvünkön alig beszélő Balint fiai 3-4 gólt is rúghattak volna.

 Örüljünk a győzelemnek, vonjuk le a konzekvenciákat, ám a mérkőzésen kitűnt, a magyar csapat még messze van attól, hogy beleszólhasson a csoportelsőségért folyó küzdelembe.
Átlag: 5