Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Itthon a Fehérvár a király

Balogh Zoltán | 2011.03.27. |
Itthon a Fehérvár a király
Megyén belüli tusakodást hozott a hazai jégkorong bajnokság fináléja: az EBEL-ben zakózó Sapa Fehérvár AV19 itthon azért behúzta a kötelezőt, vesztett mérkőzés nélkül, 4:0 arányban nyerte a Dab.Docler Dunaújváros elleni párharcot.

Hiába produkáltak az osztrák ligában a fehérvári hokisok játékszínvonalban akkora különbségeket, mint ami a Himalája és a Hortobágy között van, itthon azért még mindig ők az urak, a döntő párharcaiban – az első meccset kivéve – esélyt sem adtak az elsősorban tehetséges fiatalok alkotta dunaújvárosi Acélbikáknak.

A párharcban elért három győztes mérkőzése után a Volán szombaton úgy léphetett jégre hazai pályán, hogy ha hozza az újvárosiak elleni találkozót, bajnoki címet ünnepelhet. Palkovicsék tudták, a hektikus EBEL-szereplés után jócskán van törleszteni valójuk Közép-Európa legfanatikusabb hoki szurkolótáborával szemben, így kőkeményen nekiugrottak a vendégeknek. Szerencsés góllal szereztek vezetést: Kovács kapu elé lőtt korongja egy vendégvédőn irányt változtatva csapódott Sevela kapujába. A Dunaújváros emberelőnyből egyenlített, sőt, a második harmad elején Pozsgai találatával a vezetést is megszerezte. Palkovics egalizált, ám az Acélbikák nem hagyták magukat, érezték a vérszagot, újra előnyhöz jutottak. A Volán felvette a kesztyűt, két góllal tudatosította, hogy a találkozó után saját közönségük előtt akarnak ünnepelni, s nem később. A Dab. ebben nem volt partner, Azari ikszre alakította az állást. Az izgalmas ütközet második húsz percének végén még született két Volán-találat, erre pedig már nem tudtak mit lépni a „látogatók”. A záróharmad fehérvári örömjátékot hozott, Ladányi, Nagy és Palkovics is beköszönt az amúgy jól védő Sevelának, így jöhetett az örömünnep.
 
A fehérvári hokisok sorozatban kilencedik aranyérmüket ünnepelhették, nem vitás, a hazai mezőnyben egyeduralkodónak számítanak. Kérdés, mikor kerülnek be az EBEL legjobb nyolc csapata közé, s vehetnek részt a kieséses szakaszban. Reméljük, mihamarabb.
Átlag: 5