Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Laczkó Zsolt már az MTK-ra koncentrál

Balogh Zoltán | Boros Norbert Hajdú-Bihari Napló | 2010.10.15. |
Laczkó Zsolt már az MTK-ra koncentrál
Labdarúgó pályafutása legsikeresebb időszakát éli Laczkó Zsolt: a Szegedről indult 24 éves balhátvéd a DVSC-vel a Bajnokok Ligájában szerepelt, de stabil tagja Egervári Sándor nemzeti csapatának is. A Buksi becenévre hallgató futballista a magyar válogatott legutóbbi két győztes Eb-selejtezőjén, San Marino és Finnország ellen is pályára lépett.
Laczkó Zsolt fiatal kora ellenére megjárta a hadak útját, a Fradi játékosaként
2005-ben szárkapocscsonttörést szenvedett, féléves kényszerpihenőre szorult, még a visszavonulás gondolata is megfordult a fejében. A következő szezonban azonban a fővárosi zöld-fehéreknél olyan teljesítményt nyújtott, hogy leigazolta a görög sztárcsapat, az Olympiakosz Pireusz. A görög kirándulás nem sikerült túl fényesre, de Laczkó az angol Leicester City-ben sem váltotta meg a világot. Hazaigazolt a Vasasba, ahonnan a DVSC-be vezetett az útja. A baloldal minden pontján használható játékos magára talált a cívisvárosban, stabil tagja Herczeg András gárdájának, de a válogatott szakvezetője, Egervári Sándor is számít rá.
 
 
Presztízs Magazin
- Jó időszakon vagyok túl, a válogatottal és a Debrecennel is sikereket tudhatok magam mögött. De az az igazság, nincs idő ilyenekkel foglalkozni, egymás után jönnek a meccsek, azokra kell koncentrálni. Nagyon örülök a válogatottal elért győzelmeknek, de most már az MTK elleni hétvégi meccs jár az eszemben – jelentette ki Lackó Zsolt, aki kérésünkre azért felelevenítette a finnek elleni győztes Eb-selejtező zárószakaszát. – Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de Dzsudzsák Balázs a 94. percben megszerezte a győztes gólt. Nagyon izgalmas volt a mérkőzés vége, a finnek egyenlítő góljánál hibáztunk, mert a játékukban nem volt benne a gólszerzés lehetősége, nem voltak túl veszélyesek. A találkozó alatt végig azt éreztem, hogy egy-két kontrából el tudunk majd menni, gólt, gólokat szerezhetünk. Szerencsére ez sikerült.
 
Selejtezőcsoportunk favoritja, Hollandia hazai pályán 4:1-re megverte Svédországot, 12 ponttal vezeti a csoportot, így a márciusban, Budapesten megrendezésre kerülő magyar-holland rangadóvá lépett elő. Nem kell nagy jóstehetség hozzá, hogy kijelenthessük, minden valószínűség szerint teltház előtt fogadhatja az Egervári-legénység az oranjét. – Igen, én is azt hiszem, garantált a teltház. Hollandia rendkívül erős csapat, de jó lenne pontot szerezni ellenük. Nem lesz könnyű dolgunk, több világklasszis játszik náluk – mondta a hátvéd, akit szembesítettünk válogatottbeli csapattársa, Koman Vladimir azon nyilatkozatával, miszerint miért ne célozhatnák meg a csoportelsőséget. – Benne van ez is a dologban, mint sok minden más, akár alakulhatnak így is az események, de úgy érzem, olyan messzemenő következtetéseket az elmúlt két mérkőzésünkből még hiba lenne levonni. Maradjunk a realitások talaján, a hátralévő találkozókon minél több pontot kell szereznünk, aztán majd meglátjuk, ez mire lesz elég.
 
Laczkó a DVSC tagjaként szombaton az MTK ellen léphet pályára. Ha az
Presztízs Magazin
ötszörös bajnokcsapat partiban akar maradni a bajnoki címért folyó versenyfutásban, győznie kell a Hungária körúton. Nem lesz könnyű dolguk, Garami mester csikócsapata gyors, technikás focit játszik, a magyar mezőnyben bárkit megtréfálhat. – Győzni szeretnénk, remélem, sikerülni is fog! Jó csapat az MTK, de nekünk a saját játékunkat kell erőltetni, akkor megszerezhetjük a három pontot.
 
A Ferencvárosban, a görög Olympiakoszban és Levadiakoszban, az angol Leicester City-ben és a Vasasban is megfordult Buksi becenévre hallgató játékos Szegeden ismerkedett meg a labdarúgással, a Tisza Volán, majd az SZVSE igazolt játékosa volt. Szűkebb pátriája, a KITE Szeged csapata jelenleg az NBIII-ban vitézkedik, a debreceni hátvéd bátyja, Laczkó János is az együttes tagja. – Örülök, hogy Szegeden minőségi labdarúgást szeretnének. A bátyámmal, aki a gárda csapatkapitánya, szoktunk néha arról beszélgetni, jó lenne, ha két-három év múlva a Szeged feljutna az első osztályba. Ez azonban nem lesz könnyű, jelenleg a harmadik vonalban játszanak, de körvonalazódik egy jó kis csapat. Vannak céljaik, adott a háttér is, meglátjuk, mire jutnak, én mindenesetre nagyon drukkolok nekik!
Átlag: 5