Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Lehet eső, lehet hó

Balogh Zoltán | vidi.hu | 2011.07.15. |
Lehet eső, lehet hó
A BL-ben és az Európa-ligában szereplő futballcsapataink – Videoton, KTE, Ferencváros, Paks – olyan eredményeket értek el a párharcok első összecsapásain, hogy akár mindannyian továbbjuthatnak (bár ez kutya nehéznek ígérkezik), de az is előfordulhat, hogy a jövő hét végén már nem lesz kinek szurkolnunk.

Bíztunk benne, hogy az egykori világsztár futballista, a portugál Paulo Sousa által irányított Videoton idegenben is megruházza a Szabics Imrét is foglalkoztató Sturm Graz együttesét. Megérzésünket erősíthette, hogy a Vidi, Alves zseniális egyéni akciójának köszönhetően, tíz emberrel is megszerezte a Magyar Szuper Kupát a Kecskemét ellenében. A Klagenfurtban lejátszott mérkőzésen nem keltett rossz benyomást a fehérvári alakulat, kis szerencsével, jobb koncentrációval minimum döntetlennel térhetett volna haza. A sokad virágzását élő Szabics azonban a második félidőben bevette a magyar kaput, s hogy a letargia teljes legyen, arról Kienast gondoskodott, aki a hosszabbításban szerzett találatával remek pozícióba juttatta munkaadóját. Szembetűnő volt, hogy a Vidi légiósai milyen gyatrán futballoztak, a piros-kékek rajongói csak reménykedhetnek, hogy az újak még nem csiszolódtak össze a társakkal. A mindig kifogástalan, laza eleganciával öltözködő portugál mesternek pedig úgy tűnik, meg kell ismerkednie a magyarok történelmével. Lehet, kénytelen lesz megtanulni egy-két olyan kifejezést, mint „balsors” vagy „turáni átok”. Bár meglepődnénk, ha a roppant magabiztos, abszolút pozitív beállítottságú luzitán megijedne az első pofontól. A visszavágón egy gyors góllal a Vidi jó eséllyel indulhat harcba a következő kanyarbeli részvétel jogáért.

Míg BL-résztvevőnk idegenben, addig Európa-liga-képviselőink hazai pályán próbáltak meg olyan előnyt kiharcolni, melynek birtokában nyugodtan utazhatnak a visszavágóra. Na, ez senkinek sem sikerült. Ám hogy győzelemnek is örülhessünk a második számú kontinentális kupában, arról a Ferencváros gondoskodott.

A Prukner-csapat a norvég Aalesund ellen végig kézben tartotta a mérkőzést, akkor sem esett össze, amikor a vendégek Okoronkwo révén a 26. percben vezetést szereztek. Tíz perc múlva Oláh góllal bizonyította, hiba volt őt a tarcsiba küldeni Kaposváron, a csatár korábbi mestere irányítása alatt megtáltosodott, gyanítható, sok gondot okoz majd a védőknek a hazai bajnokságban is. Hogy a több mint ötezer fős, lelkes publikum jó szájízzel távozzon a stadionból, arról a kitűnő képességekkel megáldott Abdi gondoskodott. Ha ez a srác minden meccsen így játszana… Nem tűnik túl vastagnak a zöldek előnye, a bekapott gól is ad némi borúra okot, ráadásul a visszavágót műfüvön játsszák. Azért ne temessük a Fradit, Moszkvában a Lokomotív ellen is bizonyította, nem egy ijedős társulat, fegyelmezett játékkal képes lehet kiharcolni a továbbjutást a fizikálisan tökéletesen felkészített, ám nem túl kreatív focit játszó vikingek ellen.

A Magyar Kupa-győztes Kecskemét első nemzetközi mérkőzésére készült az anyagilag jól eleresztett kazah Aktobével szemben. A csapat trénere, az agilis Szivics bízott benne, fiai felveszik a harcot a bankjegykötegekkel megtámogatott rivális ellen. Foxiék be is kezdtek rendesen, felügyeletük alatt tartották az ellenfelet, a 22. percben Radanovic szerzett előnyt a hazaiaknak. A kazahok a második játékrészben megmutatták, értik a csíziót, játszó csapat, többször lefocizták a hírös város képviselőit, a 60. percben Mane egalizált. Ha most kellene fogadni a Kecskemét továbbjutására, akkor néhány elvakult KTE-drukkeren kívül nem sokan kockáztatnának. Szivics játékosainak gólt kellene rúgniuk Kazahsztánban, nem lesz könnyű, s a nemzetközi tapasztalat is az Aktobe mellett szól. Reménykedjünk…

Tolna megye büszkeségei, a paksi focisták az egyik legerősebb norvég csapattal, a Tromsővel meccseltek. A szimpatikus, hazai szinten már nem is olyan kiscsapat Székesfehérváron volt kénytelen pályára lépni, a paksi sporttelepet erre nem tartotta alkalmasnak az UEFA. Harcolt Kis Károly legénysége, ahogy erejéből telt, Vayer még a vezetést is megszerezte, ám a célfocit játszó norvégok kiharcolták az ikszet, így bizakodva várhatják a revansot. A Paks, akárcsak a KTE remiből indul, mindenképpen gólt kell szereznie, ha az Európa-liga harmadik fordulójába akar jutni.

Átlag: 5