Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Mennyit ér egy térdszalag?

Balogh Zoltán | 2011.01.07. |
Mennyit ér egy térdszalag?
A Hajdú-Bihar Megyei Bíróság első fokon – nem jogerősen – százmillió forintos kártérítést ítélt meg a DVSC ifjúsági csapatának egykori labdarúgójának, Körmendi Péternek. A játékos még 2002-ben egy edzőmeccsen szenvedett sérülést, térdszalagja szakadt el, ám a rutinműtétnek induló beavatkozásból rémálom lett, olyan súlyos fertőzés lépett fel, hogy a labdarúgó nem tudta folytatni ígéretesnek induló karrierjét.

Precedens értékű ítéletet hozott a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság, százmillió forintos kártérítés megfizetésére kötelezte a Kenézy Gyula Kórház jelenlegi kezelőjét, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot. A felperes, Körmendi Péter kálváriája többéves hercehurca után az ítéletig jutott, ám ez nem vigasztalja az egykori tehetséget, hiszen soha többé nem rúghat labdába. A Loki-ifi volt játékosa először az önkormányzatot vonta perbe, ahol az első és másodfokú eljárás megállapította, hogy az önkormányzatnak kártérítési kötelezettsége van vele szemben. Így már csak az összeg nagyságát kellett tisztázni, erre született ítélet december 23-án.

Sok vagy kevés az egyelőre nem jogerősen megítélt százmillió forint egy futballkarrier derékba töréséért? Talán a játékos ma már akkora sztár lenne, mint Gera Zoltán vagy Dzsudzsák Balázs, de az is előfordulhatott volna, hogy már a minőségi labdarúgás közelében sem lenne, valahol a megye II-ben rúgná a bőrt. A „mi lett volna, ha” kérdésre az élet sosem ad választ, tény, Körmendi többé nem futballozhat, viszont kaphat egy kalap pénzt. A fiatalember futball iránti elkötelezettségét ismerve, ha egy magyar bajnoki mérkőzésen a Loki mezében a Fradinak lőhetett volna egy mesterhármast, valószínűleg Dárius kincséről is lemondott volna.
Átlag: 5