Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Nem fáztak meg!

Balogh Zoltán | mlsz.hu | 2010.10.13. |
Nem fáztak meg!
A magyar labdarúgó-válogatott „legitimizálta” San-Marino elleni 8:0-ás győzelmét, Dzsudzsákék Helsinkiben múlták felül a finneket, így négy meccsből kilenc pontot szerezve a második helyen telelnek az Európa-bajnoki selejtező „F” csoportjában.

A helsinki olimpiai stadion gyepére kifutó magyar válogatott összeállítása láttán egyértelműnek tűnt, Egervári Sándor szövetségi kapitány nem adja fel a támadás lehetőségét. A mester mindkét remek formában lévő csatárát, Szalait és Rudolfot is pályára küldte, ám gyorsan kiderült, Szalai Ádám egyedüli ékként próbálkozhat a gólszerzéssel, „Rudi” inkább a középpályán tüsténkedett. Az első játékrészben sok érdemleges nem történt, a magyarok védekeztek, a finnek próbálkoztak, az egyedüli komoly eseményt Väyrynen 45. percben leadott 25 méteres balos bombája jelentette, a labda Király kapujának felső lécét érintve jutott ki a pályáról.

A második felvonásban remek kontrából szerzett vezetést a magyar csapat, Koman a félpályáról pazar passzal ugratta ki Szalait, a bombaformában lévő csatár kicselezte a kapujából kifutó Jääskeläinent, majd a 16-os sarkából laposan a kapu közepébe passzolta a labdát (0:1). A házigazdák hátrányuk tudatában sem pörgették fel a tempót, inkább az Egervári-csapat előtt nyíltak gólszerzési lehetőségek. Amikor már elkönyveltük a három pontot, egyenlítettek a finnek: Elemenko a magyar védők között kilépő Forsellhez passzolt, aki a tizenegyes pont magasságában a magyar kapu közepébe lőtt (1:1). Miközben újra az elpuskázott lehetőségeket s a futballistáinkat régóta sújtó balsorsot emlegettük, Dzsudzsák Balázs úgy gondolta, nem foglalkozik a „hagyományokkal”, a 94. percben az Elektől kapott labdát a balösszekötő helyéről tanítani való lövéssel juttatta a finn hálóőr kapujának bal alsó sarkába (1:2).
 
Miután a svédek méretes zakót kaptak a vb-formában játszó hollandok ellen (4:1-re maradtak alul), a magyar válogatott finnországi győzelmével a 12 pontos németalföldi gárda mögött a 2. helyen telel az „F” csoportban. Csapatunkra márciusban brutálisan nehéz ütközet vár: 25-én Hollandiát fogadják Dzsudzsákék.
Még nincs értékelve