Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Péntek Enikő túl a százezres határon

sajtóanyag | sajtófotó | 2014.10.31. |
Péntek Enikő
Péntek Enikő túl a százezres határon
November 2-án a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban a 9. DECATHLON FittArénán 23 színpadon, 12 tematikus teremben, több mint 200 fellépővel zajlanak majd a legújabb trendeknek megfelelő órák, miközben a látogatókat a 4000 m2 alapterületű Fitnesz Park és Életmód Expo várja több mint 100 kiállítóval. Tavaly több mint 5700 lelkes fitneszrajongó tombolt az órákon vagy nézelődött az egészséggel és életmóddal kapcsolatos kiállítások rengeteg újdonsága között. Idén újra a legismertebb oktatók tartanak órákat: Varró Gyula, Katus Attila, Tatarek Rezső, Runbint Réka & Schobert Norbi, Sifi & Kangoo Team és Péntek Enikő, aki egy valamiben biztos, hogy a „szaktársai” elé vágott.

Péntek Enikő ma sikeres fitnesztréner, akit anno közönségszavazás repített a FittAréna nagyszínpadára. Korábban dolgozott újságíróként és fordítóként az Angliát is megjárt kétgyermekes anyuka, most pedig már harmadszor is órát ad a 9. DECATHLON FittAréna színpadán. A tavalyi FittArénáról a 40 perces Zóna edzés videója nemrég jubilált, mivel elérte a 100.000 megtekintést.
A 9. DECATHLON FittAréna óraadói közt csúcstartó lettél a százezres „közönségeddel”.

Sokan épp a YouTube-ra feltöltött FittArénás videók által találnak rám és innen már nincs megállj, végigmennek a teljes Zóna repertoáron.

Presztízs Magazin

Mit jelent tulajdonképpen a Zóna edzés?

Az elnevezés a testzónákra/izomcsoportokra utal. A Zóna edzés többnyire 10 perces blokkokra épül. 1-1 blokk 2 izomcsoportot céloz meg. Mire az egyiket kifárasztanánk egy sorozattal, átváltunk a másikra, majd mikor az kimerül, visszatérünk az elsőre. Az addig pihent, így újra kész a nagy intenzitású gyakorlatokra. Ez azért jó, mert így az egész edzés során maximális erőbedobással dolgozhatunk és a helytelen – ízületet terhelő - kivitelezésre is kisebb az esély. Kardió és funkcionális erősítő elemeket vonultatok fel köredzés, intervall, Tabata, IdőZóna, Stop Zóna, Zóna Kombó, stb. formájában. Hatékony, gyors, intenzív, élvezetes edzések.

Hogyan tudsz újítani évről évre a gyakorlatsorodon?

Az állandó megújulás nem csak belső igény, de a hatékonyság kulcsa is. A gyakorlatok, kombinációk, edzés tematikák tárháza kimeríthetetlen. Vétek lenne nem variálni, játszani azokkal. A Zóna edzést a folyamatos kihívás és sokszínűség jellemzi és nekem még rengeteg ötletem és tervem van.

Mivel készülsz idén a 9. DECATHLON FittArénára?

A tavalyihoz hasonló intenzitású, de kicsit más felépítésű edzéssel. A 4 blokk most is jelen lesz. Sorban: alsótest (comb-popsi) intervall, felsőtest (has-kar) köredzés, alsótest erősítés és még egy felsőtest köredzés. Nem csak az első blokkban, hanem az összes többiben jelen lesz a kardió, így egy nagyon hatékony zsírégető, szálkásító edzésnek nézünk elébe erős core fókusszal. DJ Kau ismét velem lesz és igazi zenei csemegével készült, szerintem ez lett az egyik legjobb, legbulisabb „FittAréna-mix”. Négy „Zónázó” is fent lesz velem a színpadon, így hatalmas buli lesz, igazi közösségi sportélmény, amit csakis mosollyal az arcunkon lehet végigcsinálni! Nagyon várom!

 

Még nincs értékelve