Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Stop a válogatottaknak!

Balogh Zoltán | haon.hu | 2011.05.31. |
Stop a válogatottaknak!
Drasztikus döntést hozott Gellén András, a DVSC-Korvex női kézilabdacsapatának első embere megtiltotta a klub válogatott játékosainak, hogy a nemzeti csapat színeiben pályára lépjenek. Jelen állás szerint, ha Juhász Gabriella és Szabó Valéria mégis játszik a németek elleni Európa-bajnoki selejtezőn, akkor ez a DVSC-nél azonnali szerződésbontást von maga után.

 

Fontos mérkőzés előtt áll a Mátéfi Eszter szövetségi kapitány vezette magyar női kézilabda válogatott: lányainknak, asszonyainknak a németek ellen oda-visszavágón kell kivívniuk az Európa-bajnoki részvétel jogát. Készül a csapat tisztességgel, ám most mégsem a tréningek hatékonyságáról, a taktikáról, vagy a csapatösszetételről szólnak a hírek. Gellén András, a bajnokságban második helyen végzett DVSC főtámogatója robbantott: a piros-fehér klubra súlyos milliókat áldozó sportvezető a csapat honlapján futó blogjában a következőket hozta nyilvánosságra: „Ez elmúlt időkben folyamatosan nőtt adókötelezettségünk. Az EKHO-ra való átállás miatt a DVSC Kézilabda Kft 2010-es 200 milliós költségvetéséből 31 milliós, 18 jogcímen keletkezett adóbefizetésünk után a 2011/12-es szezonra 50-55 millió forint közteherrel számolunk. Arra a felvetésre, hogy ennek fejében az állam finanszírozza a nemzeti csapatot, semmi visszajelzést nem kaptunk. Ezért nem tehetünk mást, mint a németek elleni selejtező mérkőzésekre a DVSC megtiltja a részvételt játékosai számára. Amennyiben ennek ellenére saját döntésük alapján a kézilabdázók a szereplés mellett döntenek, akkor ez azonnali szerződésbontást fog maga után vonni.”
 
Gellén szerint a sportegyesületek adóterhei elviselhetetlenül magasak, a sportegyesületeknek – a válogatott játékosokat adó, utánpótlást nevelő kluboknak – az egyházakhoz hasonlóan adómentességet kellene élvezniük, mégpedig minél hamarabb. A debreceni szakvezető nehezményezi, hogy a befizetett adóból semmit nem kapnak vissza, ezért folyamodott ehhez a figyelemfelhívó, „durvább módszerhez”.
 
Gellén nyilatkozata kicsapta a biztosítékot a magyar szövetség vezetőinél, az elnök, Sinka László elmondta, megérti a problémát, de a lépést és ultimátumot nem tartja helyesnek. A szövetség első embere próbálta felvenni a kapcsolatot a cívisvárosi klubvezetővel, sikertelenül.
 
Gyanítható, lesz még folytatása az ügynek, hogy a fegyelmi bizottság előtt, vagy a fehérasztalnál, az még kérdéses. Az biztos, Gellén András a tőle megszokott karakteres megnyilvánulásával egy komoly problémára hívta fel a figyelmet. De vajon jó időben tette ezt, nem ért volna rá később? Mert ha bukjuk a németek elleni Eb-selejtezőt, sokadlagos lesz a mutatott játék, a szövetség és a játékosok közti viszony, a bíráskodás, Gellén nyakába varrnak mindent.
Átlag: 5