Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Szabad a licit? Eladható a Liverpool!

Tancsa Ágnes | 2010.10.14. |
Szabad a licit? Eladható a Liverpool!
A Liverpool focicsapata eladása elől elhárultak a jogi akadályok. Erről döntött az illetékes londoni bíróság. Rövidesen gazdát cserélhet tehát a patinás futballklub.

A most született bírósági döntés a csapat legfőbb hitelezőjének, a skót Royal Banknak kedvezett. A pénzintézet ugyanis nehezményezte, hogy a jelenlegi klubtulajdonosok, az amerikai George Gillett és Tom Hicks megváltoztatta a korábban megbízott, értékesítésre megválasztott testület összetételét.

Ez a testület egyébként a múlt hét szerdán jelentette be, hogy megállapodás született, mely értelmében 300 millió fontért a New England Sports Ventures (NEVS) megvásárolhatja  a csapatot. A NEVS egyébként jártas a sportbizniszben. Az észak-amerikai profi baseball-ligában (MLB) szereplő Boston Red Sox tulajdonosa.
"A mostani döntés segít abban, hogy folytathassuk a klub eladását - nyilatkozott Martin Broughton, a Liverpool ügyvezető elnöke. - Ma este tartunk egy elnökségi ülést, és folytatjuk a tárgyalásokat."
A szurkolók egy csoportja a liverpool himnuszt énekelve ünnepelte a bírói döntést, hiszen várják a csapat mögötti problémák lezárását. Nekik színvonalas jó játék kell.
 
Gillett és Hicks viszont, a korábbi sajtóhírek szerint 600 millió fontot akart kapni a klubért, annál is inkább, mert október 15-ig 237 milliót kell visszafizetnie a fő hitelezőnek. Így a jelenlegi árral nem valószínű, hogy elégedettek.
 
Kedden viszont egy régi  vásárlójelölt jelentkezett újra be a csapatért. Peter Lim, szingapúri üzletember, aki már korábban is tett ajánlatot a csapatra. Most a korábbi ajánlatot emelve, 320 millió fontot, és további 40 milliót ígért, hogy ez utóbbit játékosok vásárlására fogja fordítani.
Egyre inkább úgy tűnik, mint egy licitjáték. Lehet, hogy még lesznek újabb ajánlatok?
Még nincs értékelve