Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Száz év Vasas

Balogh Zoltán | 2011.03.17. |
Száz év Vasas
A munkáscsapatként ismert Vasas március 16-án ünnepelte megalakulásának 100. évfordulóját. Az angyalföldi klub által rendezett gálán 900 meghívott ünnepelte a centenáriumot, Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke MOB Érdemérmet adományozott az angyalföldi egyletnek, melyet annak vezetője, Markovits Kálmán vett át.

A Vasas soha nem szégyellte „származását”, az 1911. március 16-án, kétkezi munkások által alapított egyesületet mindig a melósok csapataként tartotta számon a közvélemény. A Vas- és Fémmunkások Sport Clubja az eltelt 100 esztendő alatt a magyar sport egyik legeredményesebb egyesületévé nőtte ki magát. 44 olimpiai bajnok, 40 világbajnok és 39 Európa-bajnok öregbítette az egylet hírnevét. A piros-kékek többek között arról is ismertek, hogy míg a rendszerváltás után a legtöbb „mamutklub” megszüntette szakosztályait, sőt volt hogy maga az egyesület is megszűnt, addig Angyalföldön bővítették a szakosztályok számát. Vívóikat, vízilabdázóikat, jégkorongozóikat, röplabdázóikat, birkózóikat, bokszolóikat, sífutóikat és teniszezőiket a legjobbak között emlegetik az országban. Olyan legendák viselték a klub mezét, mint a háromszoros olimpiai bajnok PappLászló, a profik között is a csúcsra érő bunyós, Kovács „Koko” István, vagy a magyar sport 100. olimpiai aranyérmét szerző birkózó, Hegedűs Csaba. A futballcsapat legszebb időszaka a Mészöly Kálmán-Farkas János fémjelezte gárdához köthető, a két világklasszis négy bajnoki címig vezette társait.

 
Bár a mai aranylábúak eredményei jócskán elmaradnak a nagy elődökétől, azért az optimizmusra adhat okot, hogy az új tulajdonos, a Híd Akvizíciós Zrt. által támogatott futballisták még veretlenek a tavaszi szezonban.
Még nincs értékelve