Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Tüntettek Pécsett

Bozsik Tamás | Bozsik Tamás | 2011.05.31. |
A szurkolók visszautasítják a helyi önkormányzat többségi szerepvállalását a súlyos adósságokkal küszködő női kosarasoknál. Iványi Dalma levelet írt Páva Zsoltnak.

Dobokkal, sálakkal és a meccsekről jól ismert, óriási méretű fekete-fehér zászló társaságában gyülekeztek a Pécs 2010 női kosárlabda-csapatának szimpatizánsai a baranyai megyeszékhely főterén. Az apropót ezúttal nem valamely fényes hazai vagy nemzetközi diadal adta: a súlyos tartozásokat felhalmozó klub sorsáért aggódó drukkerek egy előre bejelentett szimpátiatüntetésre érkeztek. A mindvégig békés demonstráción jelenlévő 250-300 ember először a Dzsámi elé vonult, ahol rövid ideig a kedvenceiket éltető rigmusokat skandáltak, majd a Pécsi Zebrák nevű csoport képviselői több transzparenst tartottak a magasba a következő feliratokkal:

 
„Nem kérünk az önkormányzati többségből!”
 
„Összefogást, nem széthúzást!”
 
„Ne dobjatok kukába 22 aranyat!”
 
„Euroligát akarunk!!!”
 
A jelenlévők ezután a helyi önkormányzat bejáratához vonultak.
- Semmilyen garanciát nem látunk arra, hogy a csapat jövője biztosított lenne – mondta el az egyik szervező. - Azt látjuk, hogyha nem a jelenlegi csapatot tartjuk meg, akkor nem lesz minőségi kosárlabda, nem lesz Euroliga Pécsett. Mindez nem az önkormányzat ellen szól: azokat a lelkes támogatókat azonban, akik beletették pénzüket a csapat működtetésébe, amikor egy korábbi szituációban az önkormányzat nem volt erre képes, hagyni kell tovább dolgozni.
Dr. Páva Zsolt polgármester valószínűleg fültanúja volt a Széchenyi téren történteknek (az utcai „hangoskodás” során az épület addig nyitott ablakát belülről valaki bezárta, ami arra utalt, hogy a városházán tartózkodik még néhány illetékes), aki nem megerősített hírek szerint a soproni focisták korábbi ügyvezetőjét, Gőbl Gábort várta irodájába, akit a nulláról induló, új NB I-es női kosárcsapat irányításával bízna meg.
Sokan tűnődtek azon, hogy a törzsszurkolók által osztogatott, az eseményt hirdető szórólapokon miért szerepelt a következő felhívás: „(…)aki tud, hozzon kosárlabdát is!”. Nos, miután a város szívében hamarjában felállítottak két kosárpalánkot, gyorsan fény derült a rejtélyre. (A másik papíron az „Összefogás a Pécsi Női Kosárlabdáért” frissen nyitott számlaszáma szerepelt.)
- 67 éves vagyok, ez a csapat volt az életem. A felelősséget senki nem vállalja a történtekért – mondta egy öregúr bánatosan.
A pécsiek emblematikus figurája, Iványi Dalma hétfőn írásban kinyilvánította szándékát, miszerint azt az 50%-os üzletrészt, amelyet a Sport, Marketing és Management Kft. a Pécs Női Kosárlabda Kft-ben birtokol, átvenné, s erről tulajdonostársaival „szóban megegyezett”.
Még nincs értékelve