Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Új klubmodell, változó keret Győrben

Bozsik Tamás | portal.mizopecsbasketball.hu | 2011.05.24. |
Új klubmodell, változó keret Győrben
Fűzy Ákos a szakmai munka első számú felelőseként tevékenykedhet a SEAT Lami-Véd Győr női kosárlabda-csapatánál. Tapodi Péter a jövőben klubvezetői poszton dolgozik.

A hivatalos bejelentésre néhány napot még várni kell, a sportág berkeiben azonban hetek óta rebesgetik: valami készülődik Győrben. A női kosárlabda-bajnokság 2010/11-es kiírásában az 5. helyen végzett SEAT Lami-Véd Győr csapata körüli szóbeszédek alapját az a május elején lezajlott összejövetel szolgáltatja, melynek során az együttes elöljárói (amellett, hogy a Magyar Kupa-bronzérmes felemásra sikerült éves teljesítményét értékelték) az elmúlt hónapokban megismert klubmodellel kapcsolatos alternatívák apropóján találkoztak Siófokon.

A szezonzáró jellegű megbeszélésen – a jelenleginél hatékonyabb szervezeti, szerkezeti felépítést illető elképzelésekkel összhangban – előrevetítették a főbb munkakörök pontosításának szükségességét. Információink szerint a győrieknél két poszton is személycserére kerül sor. Vezetőedzői pozícióban a stafétabotot a Pécs 2010 gárdájával egy évvel ezelőtt bajnoki- és kupaaranyat begyűjtött tréner, a zöld-fehérek jelenlegi másodedzője, Fűzy Ákos veszi át. A posztot Győrött 2008 óta betöltő Tapodi Péter a jövőben klubigazgatóként folytatja ugyanott.
 
"A klub néhány nap múlva valóban közzétesz egy bejelentést. A szóbeszédeket nem tudom sem megerősíteni, sem cáfolni." – mondta honlapunknak sejtelmes mosoly kíséretében Fűzy.
A Rátgéber László oldalán Pécsett számos sikert elért szakember hozzátette: noha a győriek kerete még képlékeny – a távozók listájára két légiós, Carson és Kublina mellett az aktív pályafutását befejező Djelmis Angela, az FTC-hez távozó Englert Orsolya, Kovács Krisztina, Horváth Zsófia, továbbá a Soproni KC-ban szereplő kedvese, Horváth András miatt költöző Vida Anna neve is felkerült –, egy ambiciózus, minden edzésen a maximumot nyújtó csapat kialakítására törekszik.
 
A céljait később megfogalmazó, az Európa-kupában ismét érintett együttes számára komoly erősítést jelenthet a Pécsről 5 év után távozó Nagy-Bujdosó Nóra. A 26 éves bedobóval (aki Fűzy korábbi játékosa volt) „nagyon közel állnak” a megállapodáshoz.
 
Még nincs értékelve