Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Visszavonult a Fenomén

Balogh Zoltán | brazil.worldcupblog.org | 2011.02.16. |
Visszavonult a Fenomén
Zokogva jelentette be visszavonulását sajtótájékoztatón a világ egyik valaha élt legjobb futballistája: a kétszeres világbajnok, kétszeres aranylabdás brazil Ronaldo. Mint elmondta - sérülései és fizikai állapota miatt már nem tudja a legmagasabb szinten űzni a játékot, ezért úgy döntött, szögre akasztja a stoplist.

A brazil zseni hazájában a Cruzeiró együttesében vált ismertté, első európai klubja a jelenleg Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató PSV Eindhoven volt. Tulipánföldről az FC Barcelonába vezetett az útja, majd az Internazionale, a Real Madrid és az AC Milan következett, pályafutását Brazíliában, a Corinthians együttesében zárta le.

Nem csak klubszinten, de Selecao mezében is maradandót alkotott, tagja volt a 1994-es és a 2002-es vb-győztes együttesnek is. 1998-ban Franciaországban is döntőt vívott csapata, ám a mai napig homály fedi, hogy mi történt Ronaldóval a gallok elleni finálé előtt, az aranycsatában miért játszott élete egyik leggyengébb formájában. Egy biztos, a Fenomén néven is emlegetett futballista nem ezért került a sportág halhatatlanjai közé, csodás megoldásai, fantasztikus cselei és lövései hiányozni fognak a rajongóknak.
Átlag: 5