Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A TOP 10-ben végzett a magyar triálos a dél-afrikai világbajnokságon

sajtóanyag | sajtófotó | 2013.09.11. |
triál
A TOP 10-ben végzett a magyar triálos a dél-afrikai világbajnokságon
Sok olyan sportág van, amelyben a magyar versenyzők a világ legjobbjai közé tartoznak. Hegedűs László, vagy, ahogy a kerékpáros világ ismeri, Hege az igazi közönségkedvenc szakág, a triál egyik világklasszisa. Jelenleg a legjobb tízben – hetedik – található a 125 nevet tartalmazó világranglistán. A 23 éves ceglédi fiatalember idén egyre nagyobb sikereket ér el a hazai és nemzetközi versenyeken, és legutóbb a Dél-Afrikában rendezett világbajnokságon is bejutott a TOP tízbe, ám egy bírói tévedés megfosztotta a fináléba jutástól.

Sokan csak szájtátva bámulják a triálosokat, akik egy nyereg nélküli kerékpárral bámulatos dolgokra képesek akár az utcán, akár megépített pályákon. A szerte a világban egyre népszerűbb sportág egyik legjobbja Hegedűs László, aki idén egyre jobb formában van. Az eddigi négy Világkupa futamon a 13., kétszer a 8. és az 5. helyet szerezte meg, nyert már öt versenyt – három hazait és egy német bajnokit, illetve első lett a kínai állami televízió által élőben közvetített meghívásos viadalon –, míg a szlovákiai Európa Kupán, valamint a svájci Európa-bajnokságon is a hatodik lett. Hege legutóbb az év legfontosabb versenyére, a dél-afrikai világbajnokságra utazott, mégpedig a lehető legjobb előjelekkel, ugyanis az indulás előtt győzni tudott a Balaton Bike Fesztiválon.

Presztízs Magazin

„Ez a verseny az egyik legnagyobb kaliberű kerékpáros rendezvény Magyarországon, így megtisztelő volt számomra, hogy részt vehettem rajta. A nagyon rossz időjárás ellenére jó formában versenyeztem végig, és az esőben és sárban aránylag nagy pontelőnnyel sikerült nyernem, ami pszichésen nagyon megerősített a világbajnokság előtt” – elevenítette fel Hege.
Ám akármilyen remek eredményeket ér el magyar és a nemzetközi mezőnyben a 23 éves ceglédi klasszis, továbbra sem talált tőkeerős szponzort, így támogató híján a hazai szakszövetség, a Magyar Mountain Bike Szövetség anyagi segítsége nélkül ki sem jutott volna Dél-Afrikába, annak ellenére, hogy a világ egyik legjobbjának számít sportágában.
„Sajnos már az év eleje óta nincs főtámogatóm, így nagyon nehezen, csak rengeteg bemutató bevállalásával tudok eljutni a Világkupa-versenyekre. A dél-afrikai világbajnokságra pedig csak a szakági szövetség segítségével jutottam el, amit nagyon köszönök” – folytatta a triálos világklasszis, aki a vb-n a legjobb tíz közé kerülést tűzte ki maga elé, ami reális elképzelés volt az évközi eredmények és Hege formája alapján.

Még nincs értékelve