Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Csábítás a hétköznapokban

A rúdtánc több, mint egy erotikus tánc

Balogh Renáta | Dollhouse | 2011.03.14. |
Csábítás a hétköznapokban
A rúdtánc kinőtte magát a füstös sztriptíz bárok világából, ahol nyálcsorgató pasik pénzt dugdosnak a lányok fehérneműjébe. Mára egy egészen új szintet képvisel ez a kifejezési forma. A pole-danceként ismert sportág a nők egyik kedvenc testedzésévé vált, stílusában a tánc és a gimnasztika rendkívül hatásosan keveredik, a rúd segítségével atletikus ugrásokat, csavarokat lehet bemutatni. A rúdtánc tökéletesen alkalmas arra, hogy a hölgyek megismerjék nőies oldalunkat, magabiztosabban mozogjanak a hétköznapok során.

 

Pirner Alma sztriptíz világbajnok rengeteget tett azért, hogy Magyarországon az emberek elfogadják a rúdtáncot, mint hobbit. A Pannon Presztízs Magazin olvasói Alma kalauzolásával betekintést nyerhetnek ebbe az igencsak nőies világba, és a tökéletes alakú bajnoknő bonuszként hasznos tanácsokkal szolgál a férfifejek elcsavarásához.
– Minek a hatására szeretett bele a sztriptíz glamouros világba?
– Kiskorom óta érdekel a színpad világa, az előadó-művészet és a csillogás, a Riói karnevál csodálatos táncosnői, innen származik a stílus iránti szerelmem.
 
Világbajnokként megnőtt a presztízse
 
Presztízs Magazin
– Honnan jött az ötlet ahhoz, hogy 2004-ben sztriptíz tánciskolát nyisson, majd ezt követően a Dollhouse-t, ahol rúdtáncot és pole-fitnesst oktat?
– Külföldi fellépéseim során 2002-ben találkoztam azzal a meglepő fordulattal, hogy az egzotikus tánc és rúdtánc világa begyűrűzni látszik a hétköznapi nők életébe. Edzőtermekben, táncstúdiókban oktatják az említett stílusokat hatalmas sikerrel. Ekkor fogalmazódott meg bennem, hogy itthon én is szeretnék valami hasonlót, ahol tapasztalataimat, végzettségeimet az oktatásban is kamatoztathatom. A Dollhouse Táncstúdiókban 2004 óta foglalkozunk egzotikus tánc és rúdtánc oktatással, 2008-ban rendeztük meg az első Miss Poledance versenyt, mi vagyunk a magyarországi licenc tulajdonosai.
 
– 2006-ban megnyerte a Miss Nude Canada sztriptíz világbajnokságot. A rangos cím a későbbiekben mennyire segítette munkáját?
– Rendkívüli módon, mindenféle szempontból, de leginkább lelkiekben. Azelőtt
Presztízs Magazin
Magyarországon nagyon elítélték ezt a műfajt, és amikor sokszor mondják a rosszindulatúak és a kételkedők az embernek, hogy rossz az, amit csinál, akkor egy idő után hajlamos azt elhinni. Egy nemzetközi versenyen való indulás helyre teszi az ember önbizalmát. Kanadában és Amerikában ezt a műfajt elismerik, értékelik, hatalmas a kereslet az igényes show-műsorokra. Jó érzés volt megtapasztalni, mennyire tetszik külföldön az embereknek, ahogyan a munkámat végzem. Karrierem szempontjából pedig a vb megnyerése rengeteg munkát, fellépést hozott maga után, mely azóta is tart, immáron négy éve. Hitelesebb lettem a tánctanításban is, itthon és külföldön egyaránt. Most már biztosan tudom, hogy jó helyen vagyok, és jó, amit teszek. Senki és semmi nem tud ebből kizökkenteni.
 
Életrajzi könyvén dolgozik
 
– Sztriptízt oktató DVD-ket adott ki, hogy a nők otthon is gyakorolhassanak. Ezzel a témával kapcsolatosan külföldön, Dita Von Teese, a híres burleszk táncos egy nagyon érdekes könyvet jelentetett meg. Ön nem tervez valami hasonló kiadványt piacra dobni?
 
Presztízs Magazin
– Én is több könyvön dolgozom már, az egyik egy életrajzi anyag, melyben megosztom az elmúlt tizenkét év tapasztalatát az esetleges kezdőkkel, akik emellett a pálya mellett döntenek. Leírom, hogyan lehet okosan, megfontoltan csinálni, de mégis élvezni minden percét. A másik könyvem a csábítás művészetéről fog szólni a hétköznapi nők életében.
 
– Hogy látja, az emberek kezdik elfogadni, ha valakinek a rúdtáncolás a hobbija?
– Szerintem rengeteget tettünk az elmúlt hat évben ennek érdekében, és sokkal toleránsabbak hazánkban már az emberek. Nyitottabbak lettek, ezt bizonyítja a nagyon sok tanítvány, és a civil foglalkozású versenyzőink.
 
– Milyen pozitívumai vannak, ha testedzésként a rúdtáncot választják a nők? Miért ajánlja, hogy kipróbálják?
– Ez egy nagyon összetett mozgásforma, rendkívüli módon erősíti az izmokat. Stílustól függően a poledance órák táncos alapokra épülnek, nőiesek, és inkább kardió tréningnek felelnek meg, míg a pole-fitness óráink az erőelemekre épülnek, és inkább az egysúlyzós edzéshez hasonlítanak. Mindenki megtalálhatja a rúdtáncon belül a hozzá közelebb álló stílust, a mozgásforma tele van kihívással, szórakoztató és gyönyörű izmokat épít.
 
Kampány és rekordkísérlet a nők egyenjogúságáért
 
– Budapesten két rúdtánc és fitness stúdiót üzemeltetünk, ezen kívül Budán vannak még kihelyezett tanfolyamaink. Ami a vidéki helyszíneket illeti, Kecskeméten és Szegeden vagyunk elérhetők. Hamarosan Békéscsaba, Pécs és Miskolc is helyszíne lesz a Dollhouse Roadshow-knak, ezeken kívül pedig Debrecen, Kaposvár, Székesfehérvár és Győr csatlakozik majd a meghódított
Presztízs Magazin
területekhez.
 
– A közeljövőben a zürichi World Pole Sport and Fitness nevű rendezvényen zsűrizi a fellépőket. Mit fog figyelni a versenyzőknél, milyen kritériumok alapján hozza meg döntését?
– Egy nagyon szigorú kézikönyv szerint pontozunk és értékelünk. Figyelnünk kell a prezentációt, a fitness és tánc show-t, és természetesen a rudas trükköket. Az eredetiség, könnyedség, hajlékonyság és erőelem kombinációk is pontozásra kerülnek.
 
– Kampányol a nők egyenjogúságáért, ennek érdekében még egy egyéni rekordkísérletet is bevállalt, nyolc órán keresztül táncolt a rúdon. Miért tartja fontosnak, hogy felhívja erre a témára a figyelmet?
– Úgy érzem, még mindig él az emberekben az a sztereotípia, miszerint a férfiak többre képesek, mint a nők. A vezető pozíciók nagy részét még mindig pasik töltik be. Azt gondolom, a nőknek sokkal több helyen kell helyt állni, a magánéletben, mint feleség és anya, a munkában, mint karrierista üzletasszony. Nem mindig kapnak kellő megbecsülést, pedig fizikai és szellemi teljesítőképességük felér a férfiakéval, sőt! Mindenki olyan eszközökkel kampányol egy számára fontos célért, melyre lehetősége van, mi a 24 órás, csoportos maratoni rúdtánc rekordot választottuk a csapatommal, és én bevállaltam egy egyéni nyolcórásat még ráadásnak.
Átlag: 4