Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Készül a repülőgép

Látogatás a kompozit üzemben

Presztízs Média | sajtófotó | 2014.10.30. |
Magnus Expedíció
Készül a repülőgép
A Magnus Expedíció kétfős személyzete ellátogatott a repülőgépgyár kompozit üzemébe, ahol szemügyre vették a készülő gépet. Az „Ég és Föld között – Fellegvándorok a világ körül” elnevezésű emlékexpedíció két tagja, Földi Zoltán pilóta és Hankusz Kálmán sajtófotós pilóta 2014 őszén indul útnak, hogy 30 nap alatt körberepülje a Földközi-tengert.

A gépet a hetekben szerelik össze, így lehetőség nyílt a szakmai egyeztetésre, a változtatások eszközölésére, a speciális igények kielégítésére. A mérnökök és a repülőgép személyzetének elképzelései között nem voltak érdemi különbségek. A gyártás technológiáért felelős vezető felhívta a figyelmet arra a nem elhanyagolható tényre, hogy a fedélzetre felvitt súly és térfogat korlátozott, nehezíti a feladatot, és a súly elhelyezkedésére is figyelni kell.

Presztízs Magazin

„Mindössze 270kg helyezhető el a fedélzeten, ha ebből levonjuk a kétfős személyzet és az üzemanyag súlyát, alig vihetünk magunkkal valamit. A képrögzítéshez szükséges kamerák is nehezek, ráadásul a megfelelő súlyponti helyzetre is figyelni kell. A mérnökök némi élcelődéssel és széles mosollyal az arcukon jegyezték meg, hogy a számítások szerint már csak két pár zokninak, két alsó gatyának maradt szabad hely, s talán még két borotvának” – mondta Hankusz Kálmán az expedíció fotósa.


 

Még nincs értékelve