Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A galántai Mikulás

Balogh Zoltán | 2010.11.22. |
A galántai Mikulás
Hiába utazott reális győzelmi esélyekkel a magyar ökölvívó-válogatott a felvidéki Galántára, a vendéglátók úgy alakították a történéseket, hogy végül döntetlen eredmény került be a hivatalos jegyzőkönyvbe. Csalásról túlzás lenne beszélni, ám az tagadhatatlan, hogy a szlovák válogatott maximálisan megkapta a hazai pálya előnyét.

Ki gondolta volna, hogy döntetlenezik a Dr. Kovács László vezette nemzeti csapat Galántán, amikor ökölvívásunkat jóval magasabban jegyzik, mint szlovák szomszédainkét. Az Eb-bronzérmes Ungvári István (49kg) és a pekingi olimpikon Kalucza Norbert (52kg) magabiztosan regulázta meg ellenfelét, ám a következő két mérkőzésen egy váratlan vereség borzolta a magyar csapat kedélyeit. A fiatal Nagy Krisztián (56kg) veresége nem volt meglepetés, ám a hajdúsámsoniak kiválóságát, Varga Miklóst (60kg) úgy hozták ki 6:5-re vesztesnek Vano ellen, hogy még a hazai drukkerek is fütyültek. Kisváltósúlyban az Eb-ezüstérmes Káté Gyula (64kg) leiskolázta Babiakot, utána viszont a debreceni Nagy Péter (81kg) kikapott Hraboveckytől, és megint egál volt az összetett állása (6:6). Az Európa-bajnok Bacskai Balázs (69kg) szokás szerint parádézott, ám Darmos József (91kg) váratlan zakója után újra döntetlenre állt a meccs. Harcsa Norbert (75kg) oktatta Sisákot, így az utolsó ütközetre maradt a döntés, ki nyeri a párharcot. Csapatunknak egy döntetlen is elég lett volna, ám Sliz legyőzte Bouquet Bencét (+91kg). Akárcsak a Vargáé, ez is érdekes csata volt, a szlovák fiú orrából dőlt a vér, mégis az ő kezét emelte magasba a mérkőzésvezető.

 
A csapatbajnoki ütközet 10:10-es eredménye közel sem tükrözi a galántai szorítóban történteket, maradjunk annyiban, a tót atyafiakhoz az idén korábban érkezett a Mikulás.
Átlag: 5