Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A tábornok jó eredményeket vár az elit zsaruktól

TEK-sajtóanyag Balogh Zoltán | archív | 2013.08.15. |
TEK-gála
A tábornok jó eredményeket vár az elit zsaruktól
Nem az a legfontosabb, hogy egy versenyen minél több aranyérmet szerezzünk, első a munkánk, személyek életét védjük, túszokat mentünk, információkat szerzünk. Ez a mi dolgunk – jelentette ki Hajdu János. A TEK főigazgatója azt sem titkolta, jó szereplést vár egysége tagjaitól a Syma csarnokban szeptember 14-én megrendezésre kerülő TEK Budo- és Küzdősportgálán.

A budapesti Syma csarnokban tavaly különböző stílusokban több mint háromszáz rendvédelmi dolgozó méretette meg magát a TEK-gálán. A helyszín idén is marad, viszont még több résztvevőt várnak a szervezők.

- Végre helyére került a magyar rendvédelmi küzdősport: soha nem látott mezőny küzdött egy impozáns csarnokban – formált véleményt a tavalyi eseményről Hajdu János, a TEK főigazgatója. – Először rendeztünk ilyen volumenű versenyt, azt hiszem, sikeres próbálkozás volt, idén tovább szeretnénk emelni a színvonalat. Az a célunk, hogy a rendvédelmi dolgozókat egy napra összehozzuk és a rendezvény professzionális lebonyolításával segítsük őket, hogy eredményesek és elégedettek legyenek.

Presztízs Magazin

A színvonalra eddig sem lehetett panasz, több világ- és Európa-bajnok, K-1 Magyar Nagydíj-induló vett részt a viadalon. Tavaly a TEK legjobbjai a horvát csapat ellen arattak villámgyőzelmet, idén viszont a Török-Novák-Kulacsik fémjelezte társulat tagjai egyéniben indulnak. Nem kell hozzá nagy jóstehetség, alaposan átrendezik az erőviszonyokat…

 - Egyes sajtóorgánumok megróttak minket, hogy elverték a TEK-et, ez minden más híreszteléssel ellentétben nem váltott ki belőlem negatív reakciókat – mondta mosolyogva a vezérőrnagy. – Attól függetlenül, hogy a TEK indulói közül a versenyen kikaptak néhányan, másnap már ugyanúgy tették a dolgukat, mint előtte. Nem az a legfontosabb, hogy egy versenyen minél több aranyérmet szerezzünk, első a munkánk, személyek életét védjük, túszokat mentünk, információkat szerzünk. Ez a mi dolgunk! Persze, nagyon jólesik látni, amikor egy TEK-versenyző sikert ér el a sportban, de mint mondtam, nem ez az első számú szempont.

A sportolókat a büszkeség, a tisztességes küzdelem iránti vágy is hajtja, a különböző rendvédelmi szervezetek közötti presztízs csatákról nem is szólva. Keményen készülnek a TEK-es fiúk, de nem a munka kárára.

- A munkánk specialitása miatt a munkaidőben történő felkészülést illetően valószínűleg jobbak a lehetőségeink, mint bármely más rendőri egységnek – ismerte el sportszerűen a főigazgató. – Versenyzőink felkészülése egész évben zajlik, nálunk a közelharc rendszerek gyakorlása kötelező feladat a napi munkában. Sportolóink esténként magánedzésekre is járnak, a versenyt megelőző időszakban edzőtábort szerveztünk számukra. A viadalon indulóknak elmondtam: senki ne érezzen nyomást a verseny előtt, egy a fontos, maximális erővel, odaadással harcoljanak a TEK-ért, hiszen mégiscsak egy sportversenyről beszélünk! Úgy hiszem, az érmek és a pontok mellett az lesz az igazi jutalom, ha versenyzőink másnap sérülés nélkül munkába állnak és elvégzik a feladatukat.

Még nincs értékelve