Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Az elitbe vágynak a siófoki bunyósok

Bokszfesztivált terveznek a Balaton fővárosába

Balogh Zoltán | archív | 2013.09.02. |
Az elitbe vágynak a siófoki bunyósok
Új szelek fújnak a siófoki öklözőknél. Onódy Csaba szakosztályvezető összekapta a társaságot, a lelkes kis csapat – Nagy Géza és a kaposvári bázisklubot vezető Vajmi Csaba szakmai irányításával – egyre másra éri el a szebbnél szebb eredményeket. A Ring SC Kaposvár-Siófok gárdáját az ország legjobb utánpótlás-nevelő egyesületei között emlegetik.

A minőségi boksz került előtérbe

A Ring SC Kaposvárnak korábban is volt Siófokon kihelyezett tagozata, ám Vajmi Csaba vezetőedző elégedetlen volt az ott folyó szakmai munkával, ezért úgy döntött, megszünteti az együttműködést. A Balaton-partiak továbbra is edzegettek egy általuk bérelt teremben, hobbiszinten folyt az ökölvívás. Ekkor lépett a színre Ónody Csaba, aki megvásárolta a hobbi csapat felszerelését, új szakosztályt hozott létre, ahol a versenyzés, a minőségi boksz került előtérbe. A kaposváriak, biztosítva az egyesületi hátteret, ismét a lelkes siófokiak mögé álltak, Vajmi Csaba Onódy Csabát kérte fel a szakosztályvezetői teendők ellátására. Trénerként Nagy Géza felel a szakmáért, de a Ring SC kaposvári főnöke, Vajmi Csaba is rendszeresen átjár Siófokra edzést tartani.

Presztízs Magazin

- Nem tartottam olyan színvonalúnak az oktatást, amelyre hosszú távon építeni lehetett volna. Szólt a zene, ment a lötyögés az edzéseken, sok minden volt az, csak nem kemény munka – fogalmaz Onódy Csaba, amikor az előzményekről kérdezem. – Az ökölvívásban, mint a többi küzdősportban, kizárólag alázattal, kemény munkával lehet eredményt elérni. Erre az útra léptünk, teljesen más edzésmódszerekkel kezdtünk dolgozni. A korábbi társaság fele lemorzsolódott, akik viszont megmaradtak, azok komolyan veszik a bunyót. Rengeteg tehetséges, erős gyerek van a városban, más sportágnak nincs elszívó hatása. Sok fiatalt be tudunk vonni az edzésekbe, a középiskola befejezéséig a városban tudjuk tartani a gyerekeket. Hiszem, hogy érdemes rájuk odafigyelni, a sport nevelő hatással bír, életcélt kínál. Kitűnő edzők foglalkoznak a fiatalokkal, nagyon fontos, hogy versenyzőink jó alapokat szerezzenek, erre lehet építeni. Várjuk a hobbistákat is, az ökölvívás mindenki számára kitűnő mozgásforma, megdolgoztatja az egész testet.

Az eredmények sem maradtak el, a Ring SC Kaposvár-Siófokot az ország legjobb utánpótlás-nevelő csapatai között emlegetik, a Balaton fővárosának öklözői is hozzáteszik a magukét a sikerhez. Onódy Csaba szakosztályvezető odafigyel a részletekre, fontos a boksz, de mindent megelőz a tanulás. Csak az járhat az edzőterembe, akinek nincsenek tanulmányi problémái, a szakvezető folyamatosan tartja a kapcsolatot a szülőkkel.

Egységben az erő

Presztízs Magazin

A lelkes sportvezetőnek van feladata bőven, elő kell teremtenie a működéshez szükséges anyagi fedezetet, szerveznie a versenyekre való utazásokat, de a felszerelés vásárlás feladata is rá hárul.

- A kaposváriaktól kapunk kesztyűket, zsákokat, de egy idő után ezeket cserélni, pótolni kell – mondja Onódy Csaba. – Hálásak vagyunk Süllős Gyulának és családjának, akik évek óta szponzorálják a Ring SC-t, de én is igyekszem támogatni a szakosztályt. Olyan miliőt szeretnénk kialakítani Siófokon, hogy a srácoknak ne kelljen Kaposvárra utazni, ha keményebb edzéseken akarnak részt venni. Helyben kell megteremtenünk az erős bázist, a mostani szakmai vezetésünk tökéletesen alkalmas erre. Nagyon jó az együttműködés a kaposváriakkal, nemcsak a siófoki versenyzők járnak át esetenként tréningezni a megyeszékhelyre, az irány fordítva is működik. Vajmi Csaba edző amellett, hogy Kaposváron vezeti a klubot, nálunk is ellátja a szakmai felügyeletet. Továbbra is a Ring SC keretein belül képzeljük el a jövőt, így egy nagyon erős egyesületként küzdhetünk a céljainkért.

A siófokiak fontosnak tartják, hogy sportolóik magukba szívják a nemzetközi versenyek hangulatát. Lelkesen szurkoltak a júliusban, Keszthelyen megrendezett uniós bajnokságon a magyar női elit, ifi és junior válogatott tagjainak, köztük az aranyérmet szerző kaposvári Banicz Viviennek (ifi, +81kg). A Balaton-partiak edzőtáborban is részt vettek, az egykori világklasszis ökölvívók, Kovács István és Erdei Zsolt nevével fémjelzett Erzsébet-táborban töltöttek egy hetet. Vége felé tart a nyár, a csapattagok most a siófoki Béri Balogh Ádám utca 24 szám alatt található edzőteremben ütik az egyeneseket, horgokat, felütéseket, a szebbnél szebb kombinációkat. Nem különösebben zavarja őket a versenyring hiánya, a fiatalokra jellemző vehemenciával élvezik a bunyót.

- Jövőre szeretnénk egy igazi ringet építeni, hogy a gyerekek edzésen is érzékeljék, miként kell a versenyringben mozogni – mondja Onódy Csaba, aki más irányú terveiről is beszél. – Ha minden jól alakul, 2014-ben rangos versenyt, egy igazi ökölvívógálát szeretnénk rendezni Siófokon. Természetesen nyáron, amikor zsúfolt a város, sok a turista. Nagy durranásra készülünk, kitűnő bunyósokat hívunk meg, de lesznek zenekarok is, igazi fesztiválhangulatot szeretnénk. Ám nemcsak a nézőket akarjuk szórakoztatni, nagyon fontos feladat, hogy az ökölvívást is népszerűsítsük a városban.

Várják a tehetségeket

Presztízs Magazin

Ha a sportág siófoki népszerűségét nézzük, abban most is jól állnak Onódy Csabáék. A lelkes sportember azonban nem ül a babérokon, szeptemberben edzőivel együtt toborzóra indul a település iskoláiba.

- A versenyző csoportba olyan fiúkat, lányokat várunk, akik vállalják ennek az őszinte, sok munkát kívánó csodálatos sportágnak a kihívásait – határozza meg az irányt a szakvezető. –  A versenyboksz szorgalmat, alázatot kíván, csak az boldogul, aki a szívét, lelkét kiteszi a ringben. Az a cél, hogy idővel az ország legjobb utánpótlás klubja legyen a siófokiakat is felvonultató Ring SC, szeretnénk minél több eredményes versenyzővel hozzájárulni a sikerhez. Meg akarjuk tartani a Ring SC Kaposvár-Siófok vezető helyét a magyar korosztályos csapatok rangsorában, az őszi országos bajnokságokon minden korcsoportban a legjobbak között akarunk végezni. Ezek nemcsak hangzatos célok, rengeteg munkát teszünk mögé, így joggal várhatjuk az eredményeket. Nem a szerencsében, a munkában bízunk!


- Onódy Csaba óriási munkát végez Siófokon, amellett, hogy minden edzésen ott van, anyagilag is támogatja a szakosztályt, szívén viseli a csapat sorsát. Sok ilyen emberre lenne szüksége a magyar ökölvívásnak. A siófokiaknál komoly műhelymunka folyik, én is tartok edzéseket, koordinálom a szakmai feladatokat – nyilatkozta a kaposvári bázisklubot irányító, a siófoki szakosztály szakmai felügyeletét is ellátó Vajmi Csaba.

Képgaléria

Átlag: 5