Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Birics Tamás a WAKO PRO világbajnoki címéért száll harcba

Balogh Zoltán | 2011.06.16. |
küzdősportok, sport
Birics Tamás a WAKO PRO világbajnoki címéért száll harcba
Óriási lehetőség előtt áll Birics Tamás, a Re-Gym-fighter június 18-án, Livornóban a helyi kedvenccel, Michele Iezzivel rangos címért ütközik. A K-1 szabályrendszerben, 5x3 perces menetidővel megrendezésre kerülő csata tétje a WAKO PRO 64,5 kilogrammos profi világbajnoki öve.

Birics Tamás a Papp László Sportarénában megrendezett magyar-horvát WAKO World GP csapatmérkőzésen is bizonyította, kitűnő formában van, rövid időn belül lerendezte az amúgy jó képességű Dino Kavarát. A Re-Gym harcosa igazán 63,5 kilogrammban érzi otthon magát, de ha úgy hozza a helyzet, lefogyaszt 60 kilogrammra is. Az olasz Michele Iezzi ellen Livornóban, június 18-án megrendezésre kerülő WAKO PRO vb-címmeccsen nem kell a fogyasztás kínjaival foglalkoznia, hiszen a súlyhatár 64,5 kilogramm.

 
- Még egy kis erőfejlesztést is végezhettünk, a Hajdúszoboszlón megrendezett Re-Gym edzőtáborban pedig a munka dandárján is túljutottunk – mondta Birics trénere, Rehák György, aki természetesen ott lesz tanítványa ringsarkában az olasz városban is. – Tamás jó formában van, bizakodva várjuk az összecsapást. Tudjuk, nem lesz könnyű dolgunk, hiszen Iezzi abszolút hazai pályán küzdhet. Kicsit át kellett alakítani harcosom stílusát, a felkészülés során hanyagoltuk a muay-thai-ban megszokott lábfogásos technikákat, inkább a keresztütésekre, rúgásokra helyeztük a hangsúlyt, sok pontot kell gyűjtenünk az öt menet során. Építünk versenyzőm kiemelkedő kondíciójára, képes rá, hogy a mérkőzés második felében is fokozza az iramot. Megtiszteltetés számunkra, hogy a WAKO Birics Tamást jelölte ki Iezzi hivatalos kihívójának. Tudjuk, hogy az olaszok ünnepelni szeretnének, de azon leszünk, hogy elrontsuk az estéjüket, s győzelemmel térjünk haza.
 
Presztízs Magazin
Iezzi nem kezdő a szakmában, korábban stabil olasz kick-boksz válogatott volt, több világversenyen is részt vett. Hogy nem gyenge gyerek, azt többek között az is bizonyítja, hogy MMA-ban is kipróbálta már magát, komplex tudással rendelkezik.
 
A 30 éves Birics több rangos címet begyűjtött már, volt WAKO K-1-, ISKA thai-boksz- és IFMA magyar bajnok, szombaton Livornóban a WAKO PRO vb-címét is megszerezheti.
 
- Tavaly novemberben, Hollandiában már megszerezhettem volna a világbajnoki címet, akkor azonban túl görcsössé tett a tét, öt menet után pontozással kikaptam. Most nem szeretnék ebbe a hibába esni, lazán, de nagyon motiváltan állok a mérkőzéshez, meg kell találnom az optimális állapotot. Edzőmmel, Rehák Györggyel a felkészülés során sokat csiszoltuk a technikákat, kombinációkat. Az első menetben szeretném feltérképezni az ellenfelet, milyen stílust, erősségi szintet képvisel. Rehák Gyuri tökéletesen ismer, ha a helyzet úgy kívánja, meccs közben is tudunk taktikát váltani. Úgy tervezem, hogy a menetek végét megpörgetem, de ha lehetőségem lesz rá, szeretném korábban befejezni a mérkőzést – jelentette ki Birics Tamás.
 
A rendezvényt az olasz állami televíziós sportcsatornája, a Rai Sport1 élőben közvetíti. A K-1 és MMA-csatákat felvonultató gálán nívós meccsekben nem lesz hiány, az olasz válogatott mindkét stílusban összeméri erejét a hollandokkal.
 
Birics Tamás és edzője, Rehák György mellett még egy magyar résztvevője is lesz a livornói küzdősportgálának, a magyar full-contact válogatott szövetségi kapitánya, Katona Attila bíróként működik közre.
 
Birics Tamás felkészülése során a Herbalife étrend kiegészítőit fogyasztotta.
Átlag: 5