Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Csemege az extrém kihívások kedvelőinek

monokli | monokli | 2011.04.29. |
Csemege az extrém kihívások kedvelőinek
A fokozott médiaérdeklődésnek köszönhetően ma már mindenki tudja, hogy Kunkli Tivadart egy száz kilóval nehezebb, és tíz évvel fiatalabb ellenfél várja a ringben május 1-jén, vasárnap, a Papp László Budapest Sportarénában. Ez az ellenfél az amerikai Bob Sapp, aki a K-1 Rules Budapest Tournament elnevezésű küzdősport-show főmérkőzésén küzd meg a magyar thai boksz legendával.

A különleges összecsapás a főmérkőzése annak a parádénak, amelynek keretében magyar-horvát válogatott K-1 szabályrendszerű mérkőzés is lesz a WAKO égisze alatt, de a profibox összecsapások is színesítik a programot - hangzott el az esemény kedd délelőtti sajtótájékoztatóján, a belvárosi Hotel Presidentben.

A visszavonulásból a szorítóba 46 évesen visszatérő, 78 kilogrammos magyar - aki világ- és Európa-bajnok is volt a thai-bokszosok között - a jelentős sajtóérdeklődés mellett lezajlott összejövetelen azt mondta, le akarja győzni a „Bestiaként” is emlegetett Sapp-et, aki 170 kilós és csaknem 2 méteres, s a K-1-ben, az egyik legnépszerűbb küzdősportban ért el jelentősebb sikereket, miután felhagyott az amerikaifutballal.

Az este 10 óra tájban kezdődő főmeccsen nem lesz menetidő, a folyamatos harcban a felek könyökkel és térddel is támadhatják a fejet, s az összecsapás vagy kiütéssel, vagy feladással érhet véget. A sajtótájékoztatón lejátszásra került Bob Sapp egyik videóüzenete, melyben a színészi ambíciókkal rendelkező amerikai óriás egy olyan falatnak nevezte Kunklit, amely fél fogára sem lesz elég. 

„Komolyan mondom, remegek” – reagált a videóra Kunkli Tivadar. „De nem az ellenfelem miatt, hanem mert most ennyi ember előtt kell beszélnem! Jó felkészülésen vagyok túl, nem fogok elfutni előle, mivel nem is lehet, mert előrefelé kifejezetten gyors, hanem odaállok, felveszem vele a harcot, és ha alkalmam lesz, használom a könyököm. Úgy kalkulálok, hogy maximum három percet kell kivédekeznem, addigra elfárad, s akkor jövök én" – mondta a magyar harcos, aki több két méter magas, 150 kilós partnerekkel készült hónapokon át a küzdelemre.

„Azért tértem vissza a ringbe, s vállaltam el ezt a meccset, mert úgy érzem, meg tudom verni a Szörnyet. Ráadásul a gyerekeim is ezt várják tőlem..." – tette hozzá Kunkli, aki az elmúlt hétvégén a Quad Ob-n begyűjtött ezüstérmére is nagyon büszke.

 

A sportaréna 17 órakor nyitja kapuit, de a műsor az „ültető-meccsekkel” azonnal el is kezdődik, majd 18 órakor kezdetét veszi a hivatalos program, egy MMA, és két profiboksz mérkőzéssel. Ezt követi az a csapattalálkozó, amelyben a magyar és a horvát válogatott képviselői mérik össze erejüket. Az öt, egyformán 3x3 percesre tervezett ütközet alapján születik végeredmény, s a hazai szakvezetés a Birics Tamás, Görbics Gábor, Szűcs Barna, Rácz Dénes, Nagy Tibor összeállítású gárda sikerét várja. Magyar győzelem esetén az együttes kijut a jövő évben, Szentpéterváron esedékes gálára, amelynek első helyezettje 100 ezer dollárt kap jutalmul.
A Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke, Leyrer Richárd hangsúlyozta, hogy WAKO Pro World GP sorozat magyar kezdeményezésre indult el, s nem csak a nemzetközi szakma, hanem a szponzorok is felkarolták az ötletet. „A csapatsportok mindig jobban megmozgatták a szurkolókat, hiszen a drukkerek könnyebben azonosulnak egy országot képviselő csapattal. A mi rendszerünk ötvözi a csapatsportok erényeit az egyéni küzdelmek látványvilágával” – jelentette ki a WAKO világszervezet alelnöke.

Az ökölvívó szakág részéről Kovács „Koko” István, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség Hivatásos Tagozatának első embere kapott szót, aki örömét fejezte ki amiatt, hogy a legendás, háromszoros boksz olimpiai bajnok Papp Lászlóról elnevezett sportcsarnokban felállított ringben újra lehetőséget kaptak a bunyósok. „Kicsit korán kezdődnek az ökölvívó mérkőzések, de remélem, hogy sokan látják majd Kovács Attila és Polster Tamás küzdelmét” – jelentette ki az amatőr olimpiai bajnok, profi világbajnok bokszoló. „Attilát múltja mindenki előtt ismert, és reméljük, május elsején sikerrel indítja újra a karrierjét. Érdemes lesz a boksz miatt is kilátogatni az arénába.”
 

A szervezők részéről Papp Vilmos osztott meg a hallgatósággal néhány érdekes információt.
Presztízs Magazin
Ezek szerint a 20:45-től kezdődő „FightCode” fantázianevű főprogramot 28 országban élőben fogják sugározni, de felvételről összesen 80 országban látható lesz a budapesti show. A Kunkli-Sapp meccsel kapcsolatban Papp a következőket mondta: „Csemege azoknak, akik az extrém kihívásokat kedvelik.” Az esemény díszvendége a háromszoros K-1 világbajnok Remy Bonjasky lesz, míg a fővédnöki tisztséget Kósa Lajos, Debrecen város polgármestere látja el.

A jegyvásárlással kapcsolatban a szervezők elmondták, hogy jól fogynak a tikettek, s a legjobb helyekre hamarosan ki lehet rakni a „megtelt” táblát. Belépőjegyet 2900 forinttól a Ticket Express-nél (tex.hu) lehet vásárolni.

A hivatalosan kiadott program
Kapunyitás 17 óra
Tóth György – Rehák Márk
Jóni Máté – Schreier Ottó
Vársony Ferenc – Benedek Zsolt
Serkan Dedecan – Pethes Viktor

Hivatalos megnyitó 18 óra
Imre Zsolt – Soltész László /MMA/
Polster Tamás – Jozef Kusmirek /Probox/
Kovács Attila – Ramzan Alhanov /Probox/

WAKO Pro World GP
60 kg: Birics Tamás – Sinisa Kovacic
67 kg: Görbics Gábor – Mario Katic
75 kg: Szűcs Barna – Ivan Stupalo
81 kg: Rácz Dénes – Luka Simic
94 kg: Nagy Tibor – Toni Milanovic

FightCode live 20:45
Mihalik György – Vitali Akhramenko
Simon Chu – Halim Issaoui
Balogh Norbert – Luka Tomic
Selmedin Didic – Jury Bessmertny
Brunner Thamér – Mladen Brestovac
Freddi Kemayo – Cornelius Rus

Bobb Sapp – Kunkli Tivadar
Még nincs értékelve