Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Egy „Spártai” Kőszegről

Balogh Zoltán | monokli.com | 2010.10.29. |
Egy „Spártai” Kőszegről
A profi ökölvívó pályafutását Svájcban kezdő, ám azóta a Félix Promotion-höz igazoló Szili István nagy célokat tűzött ki maga elé: magyar menedzsmenttel a háta mögött szeretné a bokszvilág elismerését kivívni, nemzetközi öveket szerezni.

A kőszegi ökölvívó ismert és elismert figurája a magyar boksztársadalomnak, amatőrként magyar bajnoki címeket, EU-bajnoki aranyat, nemzetközi tornagyőzelmeket tudhat magáénak. Hihetetlen munkabírása, fizikuma és megalkuvást nem ismerő küzdőmodora az amatőr mezőnyben szépen kamatozott, s ha a szerencse is mellé állt volna, talán még mindig a magyar válogatott tagjaként indulna a világversenyeken. Az élet azonban másként akarta, az olimpiai részvételről kétszer is hatalmas bírói csalással maradt le, s bár még utána részt vett a 2008-as liverpooli Eb-n, a maga részéről lezártnak tekintette amatőr karrierjét.

- A profik között szerettem volna bizonyítani, a német Sauerlandnál kesztyűpartnerként többször is segítettem a világbajnok Artur Abraham felkészülését – mondta Szili István. – Kaptam is egy három meccsre szóló ajánlatot az istállótól, ám a gazdasági válság keresztülhúzta a terveket. Megismerkedtem a korábban az Universumnál edzősködő Conny Mittermaierrel, ő talált egy svájci lehetőséget, így oda igazoltam, öt profi mérkőzést vívtam kint.
 
Presztízs Magazin
Szili István veretlenül zárta hivatásos ökölvívói karrierje első szakaszát, ám mégis hazatért a helvétektől, a Félix Promotion egyengeti tovább pályafutását. Az öklöző úgy véli, azért nem volt hiábavaló a svájci kaland. – Az ország gyönyörű, gazdaságilag nagyon erős, de az ökölvívás gyerekcipőben jár. Idővel az is kiderült, az engem foglalkoztató svájci klub vezetőinek elképzelése különbözik az enyémtől, így elváltak útjaink. Rájöttem, hosszú távon nem kifizetődő számomra ez a munkakapcsolat. Úgy hiszem, nem volt hátrányomra a kint töltött egy év, megismertem egy új kultúrát, egy másik országot, de a boksz hazahozott, nagyon örülök, hogy a Félix Promotion-nél folytathatom a karrierem.
 
A „Spártai” művésznéven futó bunyós profiként a szentesi küzdősport-gálán
 
mutatkozott be Magyarországon, az egykori olimpikonnal, a csupa szív Petrovics Jánossal mérte össze erejét. Bár kiütnie nem sikerült „Guerrero” névre hallgató rutinos ellenfelét, fölénye így is meggyőző volt. – Jól sikerült felkészülés után léptem ringbe Szentesen, megható volt, ahogy a szurkolók fogadtak, már a bevonuláskor olyan tapsban volt részem, mintha hazai versenyző lennék. Élveztem a mérkőzést, úgy érzem, bemutatkozásnak nem volt rossz. Inspirált az is, hogy sok barátom eljött megnézni a meccset, az amatőr válogatottból többen is ott ültek a lelátón.
 
A Bertók Róbert és Gál László által felkészített bunyóst a szakma alkalmasnak tartja arra, hogy bajnoki övért lépjen szorítóba. Magyar bajnoki címmeccset emlegetnek vele kapcsolatban, a szurkolók szívesen látnák két egykori klasszis, Matolcsi József és Kótai Mihály ellen. – Szeretnék már címmeccset bokszolni, ez ugródeszka lehetne a nemzetközi mezőny felé. Szívesen megütköznék
Presztízs Magazin
azokkal a versenyzőkkel, akik korábban nemzetközi- és világbajnoki öveket is begyűjtöttek. Jó értékmérő lehetne számomra, kiderülnének az erőviszonyok. A Félix Promotion már bizonyította, ha megfelelő az általuk menedzselt sportoló felkészültsége, akkor helyzetbe tudja őket hozni. Bízom benne, hogy támogatásukkal én is megkapom majd a lehetőséget, a többi pedig már rajtam múlik.
 
Szili István legközelebb a november 20-án, Orosházán megrendezésre kerülő Elit kommandó elnevezésű küzdősport-gálán lép a kötelek közé. Ellenfelét még keresi Rácz Félix menedzser.

 

Átlag: 4