Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Élete küzdelmét már megnyerte

Felix Promotion | ukrainebusiness.com.ua | 2014.12.04. |
Félix Promotion
Élete küzdelmét már megnyerte
A Ferobox Event szombati, budapesti bokszgáláján egy igen rangos nehézsúlyú címmérkőzést rendezek; Francesco Pianeta Ivica Bacurin ellen teszi kockára WBO Európa-bajnoki övét.

Magyarországon még soha nem rendeztek a királykategóriában ilyen rangos mérkőzést, mely a Ferobox Event és a német SES Boxing együttműködésének eredményeképpen „landolt” az Omszki-tó mellett található Kalászi Sportcsarnokban.

Az olasz születésű, de német színekben versenyző Francesco Pianeta (30-1-1) személye azért is érdekes, mivel tavaly májusban megkapta a lehetőséget a Vlagyimir Klicsko elleni világbajnoki összecsapásra. A 30 éves bunyós úgy lépett kötelek közé az ukrán klasszis ellen, hogy élete küzdelmét már korábban megvívta, és megnyerte.

Az olasz bunyósnál, aki 6 éves kora óta él Németországban, 2009-ben hererákot diagnosztizáltak, ami után ideiglenesen, de nem hosszú ideig, szüneteltetnie kellett pályafutását. Ám Pianeta elszántan küzdve megnyerte az életéért folyó meccset, és 2010-végén újult erővel folytatta karrierjét.

Pianeta még a betegsége előtt állandó kesztyűpartnere volt Vlagyimir Klicskónak, és amikor az olasz-német visszatért, s több jelentős győzelmet aratott, az ukrán – az egyik szabad kihívóválasztásánál – azonnal ajánlatot tett neki. A világbajnoki címmérkőzés előtt Pianeta a következőket mondta: „Életem küzdelmét már megvívtam, a ráknál egy világbajnok sem lehet keményebb ellenfél!”

Ugyan Pianeta tavaly májusban vereséget szenvedett Klicskótól, de német ökölvívó közegben máig a kitartás, az eltökéltség és az akaraterő egyik szimbólumának számít.

A szombati gála programjában Bedák Zsolt Ruszlan Bercsuk ellen védi WBO Európa-bajnoki övét, de kötelek közé lép Kovács „Vipera” Attila, Szellő Imre, Laki Róbert és Bozai Gyula mellett a vállalkozás fiatal, feltörekvő reménységei is. Az élő közvetítés 21:45-kor kezdődik a közszolgálati M1 csatornán.

Belépőjegyek 4500 forintos elővételi áron vásárolhatók a Székely Budo-Sport honlapján, a www.budopest.hu oldalon. A rendezvény napján, a Kalászi Sportcsarnok pénztárában, 5000 forintért váltható belépő.
 

Még nincs értékelve