Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Erdei Zsolt újra vb-címért bokszolhat

Balogh Zoltán | Balogh Zoltán | 2010.12.28. |
Erdei Zsolt újra vb-címért bokszolhat
A félnehéz- és cirkálósúlyban is profi világbajnoki övet szerző Erdei Zsolt (32 győzelem – 0 vereség) tavasszal újra komoly lehetőséghez juthat: a WBA (Boksz Világszövetség) félnehézsúlyú trónjának megszerzéséért szállhat harcba.

A profi ökölvívás különös világ, minden előfordulhat, sőt annak az ellenkezője is. A német istállót, az Universum Box Promitiont elhagyó Erdei karrierje újra egyenesbe kerülhet, a volt WBO és WBA világbajnokot a WBA ranglistáján az igen előkelő második helyen jegyzik, így ha a világbajnoki cím felszabadul, „Madár” helyezése alapján azonnal harcba szállhat a díszes övért. Ehhez mindössze annyinak kell teljesülnie, hogy a jelenlegi bajnok Bejbut Sumenov és a WBO-király Jürgen Brähmer január 8-án, címegyesítő mérkőzésen csapjon össze. Ha csatájuk eredményesen zárul, azaz a küzdelem nem lesz döntetlen vagy eredmény nélküli, akkor a WBA öve felszabadul, ugyanis az egyesített világbajnok „szuperbajnoki” státusba kerül a szervezetnél. Na, ekkor érkezhet el Erdei újabb nagy sansza, mert a gazdátlan övért általában a ranglista két legmagasabban jegyzett ökölvívója ütközhet, így klasszisunk a WBA ranglistáján első helyen jegyzett volt világbajnokkal, a spanyol Gabriel Campillóval (20 győzelem – 3 vereség) csaphat össze. A győztes természetesen a Sumanov-Brähmer WBA/WBO címegyesítő mérkőzés nyertesének a hivatalos kihívója is lesz.

A 36 éves magyar bokszoló jelenleg az amerikai Lou DiBella promóterrel dolgozik, s a tengerentúli piac meghódítását tűzte ki célul, ám a hivatásos ökölvívás trükkjeit és útvesztőit ismerve, egyáltalán nem lehetetlen, hogy mégis egy európai topbunyós ellen, az öreg kontinensen szerez újabb magasan jegyzett címet.
Még nincs értékelve