Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Görbics világbajnokot vert!

Balogh Zoltán | Balogh Zoltán | 2010.09.13. |
Görbics világbajnokot vert!
A kick-boksz válogatott kiemelkedően szerepelt a Pekingben megrendezett Küzdősportok Világjátékán: a hét sportoló egy arany-, két ezüst- és három bronzérmet szerzett. A magyar full-contact válogatott szövetségi kapitánya, Katona Attila által felkészített sokoldalú sportoló, az ökölvívó-kick-bokszoló Görbics Gábor remek teljesítményt nyújtva a dobogó második fokára állhatott fel a sportág klasszisait felvonultató viadalon.

Négy sportoló kvalifikálhatta magát súlycsoportonként a világjátékokra, ám Pekingben kisebb meglepetés érte kick-boksz válogatottunkat, a házigazda jogán Kína hat Wusu-bajnokot is nevezhetett. Görbics Gábornak egy kitűnő képességű Wusu és thaibox kínai bajnokkal kellett megküzdenie az éremért, akit nagy csatában, egyhangú pontozással győzött le. A fináléért az orosz világbajnok várt a szeptembertől már Budapesten, az egykori bokszklasszisnál, Hranek Sándornál tréningező magyar fiúra, aki hatalmas szívvel küzdve visszavágott a vb-n elszenvedett vereségéért, s meggyőző teljesítménnyel jutott a kategóriadöntőbe. Az aranycsatában a kazahot legyőző magas ukrán fighterrel ütközött versenyzőnk, akit a tavalyelőtti kontinensviadalon legyőzött. Pekingben sajnos másként alakult a forgatókönyv, az első menet döntetlenre végződött, ám a második felvonásban az ukrán fiú egy fejrúgással szemen találta Görbicset, ez a momentum pedig rányomta bélyegét a három percre. Gábor hiába tett meg mindent a záró etapban, ellenfele taktikusan megtartotta előnyét.

 - Ha a világjátékok előtt írásba adják, hogy Gábor ezüstérmet szerez, gondolkodás nélkül elfogadtuk volna – nyilatkozta Katona Attila szövetségi kapitány. – A történtek után azonban kicsit keserű a szánk íze. Gábor megérdemli a gratulációt, óriásit küzdött, pályafutása eddigi legszebb eredményét érte el. Bízom benne, nem ez lesz a végállomás!
 
Görbics Gábor nem sok pihenőt kapott a pekingi világjátékok után, Finnországban 65 kilogrammban WAKO profi Európa-bajnoki döntő vár rá, riválisa, az ázsiai metropoliszban egy kategóriával fentebb aranyat szerző finn harcos lesz. Az északi megmérettetést francia ütközet követi, Görbics Nizzában K-1 MAX Európa-bajnoki elődöntő négyes tornán lép kötelek közé. Ezzel még nincs vége a bunyós őszi versenyprogramjának, az athéni amatőr full-contact kontinensviadalon, majd a felnőtt ökölvívó magyarbajnokságon áll rajthoz.
Átlag: 5