Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Karacs Attila edzőként segíti a TEK-et

TEK-sajtóanyag Balogh Zoltán | archív | 2013.08.22. |
TEK-gála
Karacs Attila edzőként segíti a TEK-et
A TEK profi versenyzőitől győzelmet és színvonalas bunyót, a lelkes hobbistáktól feltétel nélküli küzdelmet vár a csapatot felkészítő Karacs Attila. A máig legeredményesebb magyar K-1-fighter idén már nem versenyzőként, hanem edzőként erősíti az elit egységet a Syma csarnokban szeptember 14-én megrendezésre kerülőTEK Budo- és Küzdősportgálán.

Az egykori K-1 Magyar Nagydíj-győztes két éve segíti a TEK munkáját, egy évig szerződésesként tartott foglalkozásokat, tavaly június óta az állományt erősíti. Nem okozott gondot számára a beilleszkedés, az elit zsaruk közül sokan ismerték, respektálták, de a fighter részéről is maximális volt a tisztelet a kommandósok felé. Többek között ennek is köszönhető, hogy bár visszavonult, a tavalyi gálán mégis bevállalta a bunyót, ahol a TEK-válogatott tagjaként rövid időn belül amortizálta horvát ellenfelét.

Presztízs Magazin

- Örülök, hogy versenyzőként részt vehettem az első TEK-gálán, idén edzőként leszek a srácok mögött – mondta Karacs Attila. – Remek csapatom van, olyan kitűnő harcosokkal, mint a K-1Magyar Nagydíj-győztes Rácz Dénes, a kick-boksz világbajnok Novák Jenő, a WPKC interkontinentális K-1 öv birtokosa, Török Imre, vagy a feltörekvő Kulacsik Mirkó. Egyet azonban ne felejtsünk el: a TEK-nél való munkám nem arról szól, hogy kitűnő versenyzőket neveljek! A K-1 a képzési rendszerünk, közelharcoktatásunk egy szegmense. Tudomásul kell venni, a rendészeti viadalokon azok szerepelnek jól, akik régóta űznek valamilyen küzdősportot. Tavaly szenzációként tálalták, hogy egy tűzoltó győzött az egyik súlycsoportban, csak azt felejtették el hozzátenni, hogy a srác tíz éve válogatott, sokszoros bajnok. Szóval, a siker nem azon múlik, ki hol dolgozik, hanem azon, milyen sportmúlt áll mögötte.

A TEK sportolói hónapok óta keményen tréningeznek, az egykori K-1-menő edzőtábort is beiktat a programba.

- Nem könnyű összeegyeztetni a napi munkát a tréningekkel, de ezt nem panaszként mondom – fogalmazott Karacs Attila. – Kompromisszumokat kell kötnünk, hiszen első a munka, mellette igyekszünk időt szakítani a gyakorlásokra. Kevés az aktív versenyzőnk, a többiek lelkes hobbisták, őket kell minél jobb szintre hoznunk. Lesz egy kéthetes felkészítő tábor, persze, ezen sem tud majd mindenki teljes időtartamban részt venni, de amikor ott lesznek, száz százalékosan beleállnak a melóba – ebben biztos vagyok. Ha az elvárásokat néznénk – hogy a TEK-nek kötelező a győzelem –, akkor csak a fent említett négy profinkat indítanánk, ők biztosan gyűjtenék be az aranyakat. De nem erre megyünk, örülünk, hogy az állományból sokan részt vesznek a gálán. Nem gond, ha a jobbtól vereséget szenvednek, velük szemben az az elvárás, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki magukból, küzdjenek a TEK-ért.

Még nincs értékelve