Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Két bronzérem a szabadfogású birkózó Eb-ről

Balogh Zoltán | birkozoszov.hu | 2011.03.31. |
Két bronzérem a szabadfogású birkózó Eb-ről
Ha birkózósportunk aranyos hagyományait nem is elevenítették fel a jelen magyar karfiolfülűi, azért így sem panaszkodhatunk: a Dortmundban zajló szabadfogású Európa-bajnokságon férfi válogatottunk két bronzérmet és egy ötödik helyet szerzett.

 

A szabadfogású magyar csapat egyik legeredményesebb birkózója, Hatos Gábor kezdte a „fémgyűjtést” a Németországban zajló kontinensviadalon, a tavalyi vb-bronzérmes mindössze egy vereséget begyűjtve végzett a 74 kilogrammos súlycsoport harmadik helyén.
 
Hatos az első fordulóban erőnyerő volt, a második kanyarban az osztrák Crepazt verte 3:0-ra, ám a negyeddöntőben jött a mumus, sportolónk 3:0 arányban vereséget szenvedett a kétszeres világbajnok, Eb-címvédő orosz Cargustól. A magyar fiúnak viszont ez nem szegte kedvét, a vigaszágon előbb a francia Lampist verte 3:0-ra, majd a bronzcsatában az azeri Guljevnél bizonyult jobbnak 3:1 arányban.
 
A második napon sem maradt medál nélkül Gulyás István szövetségi kapitány gárdája, a mindössze 21 éves nehézsúlyú Ligeti Dániel a harmadik helyen zárta a 120 kilogrammos kategória küzdelmeit. A fiatal tehetség a sorsolásnak köszönhetően erőnyerőként kezdett, a második fordulóban a belga Istapayevet verte 3:0 arányban, a negyeddöntőben azonban nem bírt a török Cakirogluval. A vigaszágon először az ukrán Hocjanivszkijt terítette le, a harmadik helyért pedig a német Matuhint oktatta Ligeti.
 
A hosszú sérülés után visszatérő 66 kilogrammos Wöller Gergő is értékes pontokat szerzett a magyar küldöttségnek, három győzelemmel és két vereséggel az ötödik helyen végzett súlycsoportjában.
 
Csütörtöktől a hölgyeken a sor, első versenynapjukon Szabó Emese (55 kg) képviseli majd a magyar színeket.
Átlag: 5