Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Legenda a szörny ellen

Balogh Zoltán | monokli.com | 2011.01.28. |
Legenda a szörny ellen
A hírek szerint a magyar thai-boksz-legenda, a 46 éves Kunkli Tivadar a tőle 100 kilóval nehezebb, a K-1 húshegyének titulált amerikai Bob Sapp ellen lép ringbe. A nagy érdeklődésre számot tartó találkozó előkészületei gőzerővel folynak, a márciusban megrendezésre kerülő összecsapás helyszíne Nyíregyháza vagy Miskolc lehet.

 

Kunkli Tivadar nem ijedős fickó, a magyar thai-boksz úttörői közé tartozó fighter jónéhány pofont kiosztott már karrierje során, megregulázott nagyarcú maffiózókat, de legyőzte a stílus legjobbjainak tartott kihívóit is. A szorítók környékén mint az egyik legnagyobb vagányt ismerik, könyökösei, térdesei mindig magukban hordozzák a K.O. lehetőségét. Kunklit sohasem zavarta, ha ellenfele tőle jóval nehezebb volt, több olyan meccset is bevállalt, ahol 30-40 kiló volt a különbség riválisa javára. Mérlege imponáló: 399 győztes mérkőzése mellett mindössze egy vereséget számlál.
 
Presztízs Magazin
Tavaly a jelenlegi legjobb magyar thai-boksz harcost, Vörös Rolandot verte, akkor úgy tűnt, búcsúzik a szorítók világától. Az idén újabb kihívás találta meg, a világ utazó küzdősportcirkusza, az „It’s Showtime” gála szervezői egy elsőre nevetségesnek tűnő ötlettel keresték meg. Felvetették, mi lenne, ha kiállna a tőle 100 kilóval nehezebb, egykori amerikai futballista, a jelenleg K-1 szabályrendszerben nyomuló Bob Sapp ellen. Épeszű ember erre azonnal nemet mondott volna, ám Kunkli kellőképpen „őrült” ahhoz, hogy bevállaljon egy ilyen ütközetet.
 
Néhány adat a „Szörny” becenéven ismert Sappról: 194 centiméteréhez 170 kilogramm színizom párosul, ereje egyedülálló, s bár technikailag nincs a csúcson, azért ha valakit rendesen eltalál, az fekszik. Az amcsi jól ismert szereplője a showbiznisznek, Japánban istenként tisztelik, milliós reklámszerződéseket kötnek vele a multicégek. Meccseire földig érő hófehér selyemköpenyben, nyakában tollas boával vonul be. A fekete óriás filmszínészi ambíciókkal is rendelkezik, olyan „feledhetetlen” alkotásokban domborított, mint az Electra, a Csontdaráló és a Vér és csont.
 
Kunkli „filmje” inkább a szorítóban pergett, a thai-boksz Európa- és világbajnoki címmel is rendelkező sportember több utcai harcos bajnokságot is megnyert, az éjszakában félelmetes hírű nehézfiúkat intézett el játszi könnyedséggel. A 46 éves, karrierje utolsó meccsére készülő Tivadarra is igaz a filmbeli Rocky Balboa legendás mondása: van még cucc a pincében! Az öregfiúnak semmiképpen nem nevezhető szikár, fanatikus fighter napi két edzéssel készül, fut, úszik, s olyan, Sapphoz hasonló ellenfelekkel szpárringol, akiknek magassága és súlya hasonlít az amerikai hústoronyéhoz.
Bob Sapp
 
Ha valaki azt hinné, hogy Kunkli Tivadarnak semmi esélye sincs Sapp ellen, az nem ismeri a
 
borsodi vagányt. Kunkli pályafutása során sokszor alkalmazta már azt a taktikát, hogy a mérkőzés első részében hagyja, hadd üssön az ellenfél, aztán amikor az kifárad, könyököseivel, térdeseivel egyszerűen porrá zúzza, ilyenkor törik a csont, szakad a szemöldök bőre. A Sapp elleni ütközet a tervek szerint menet nélküli lesz, vagyis, csak kiütéssel, vagy feladással érhet véget a hirig.
 
 
Névjegy:
Kunkli Tivadar
Született: 1964. 06. 19., Miskolc
Magasság/súly: 178 cm/70 kg
Eredményei: thai-boksz világbajnok 1993, Európa-bajnok 1990, 6x magyar bajnok
Mérlege: 390 mérkőzés / 389 győzelem / 1 vereség
 
Bob Sapp
Született: 1974. 07. 22., Colorado Springs
Magasság/súly: 194 cm/170 kg
Eredményei: K1 Grand Prix-győztes 2005
Mérlege: 38 mérkőzés / 21 győzelem / 16 vereség / 1 döntetlen
Átlag: 4.3