Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Magyar dzsúdó-siker Birminghamben

Balogh Zoltán | budomagazin.hu | 2010.10.04. |
Magyar dzsúdó-siker Birminghamben
Szép magyar siker született a birminghami női dzsúdó világkupa 57 kilogrammos súlycsoportjának küzdelmei után: a Miskolci VSC világ- és Európa-bajnoki bronzérmese, Karakas Hedvig állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

A tatamik környékén Hédiként ismert ifjú hölgy a kanadai Tremblay-t legyőzve jutott a legjobb nyolc közé, majd az éremért a szlovének U23-as Eb-ezüstérmesét, Dzukicot verte magabiztosan. Karakast az elődöntőben sem tudták megállítani, Kovács Gábor tanítványa leszorítással bizonyult jobbnak az U23-as Eb-bronzérmes belga Baeyens-nél. A magyar klasszisra a fináléban az a francia Loko várt, akitől Hedvig a bukaresti Vk-viadal elődöntőjében vereséget szenvedett. A birminghami csata forgatókönyve szerencsére másként alakult, sportolónk két intéssel megszerezte a győzelmet.

Karakas Hedvig sikerének értékét növeli, hogy súlycsoportjában a sportág élő klasszikusa, a szülés után visszatérő spanyol Isabel Fernández is rajthoz állt. Bajnoknőnk jól áll az olimpiai kvalifikációs versenyben is, Angliában szerzett száz pontjával a ranglista hetedik helyéről a negyedikre lépett elő.
Átlag: 5