Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Mázsás pofonok május 1-jén a sportarénában

Balogh Zoltán | 2011.04.19. |
k-1, küzdősportok, sport
Mázsás pofonok május 1-jén a sportarénában
Igazi csemege vár a budapesti Papp László Sportarénába május 1-jén kilátogató küzdősportrajongókra: a K-1 Rules Budapest Tournament főmérkőzésén a 170 kilós, csupa izom amerikai Bob Sapp a magyar thai-boksz legendával, a 70 kilogrammos, 46 esztendős Kunkli Tivadarral méri össze erejét. Dávid és Góliát csatája mellett más rangos ütközetek is megrendezésre kerülnek, a WAKO pro World Grand Prix sorozat keretein belül a magyar válogatott a kitűnő harcosokat felvonultató horvát nemzeti együttessel csap össze. Természetesen nem hiányoznak majd a K-1 és K-1 MAX ütközetek sem, a Fight Code három-három európai selejtező mérkőzésére is sor kerül a budapesti gálán, de egyéb presztízscsatákon is szurkolhatnak a nézők.

A május 1-i esemény főmérkőzése, a Bob Sapp-Kunkli Tivadar találkozó jóval több lesz, mint cirkuszi látványosság: felkészült, győzelemre törő gladiátorok csapnak majd össze az arénában.

Ha Sapp formában van, bárkit képes kipofozni a ringből. Többek között legyőzte már a K-1 versenysorozat egyik legnagyobb legendáját, a négyszeres világbajnok holland Ernesto Hoostot is. Nagyon nehéz percek várnak Kunkli Tivadarra, mert ha Sapp elindul a ringben, ember legyen a talpán, aki az útjába mer állni.

A borsodi vagány kellőképpen „őrült” ahhoz, hogy bevállaljon egy ilyen ütközetet, minden ügyességére szüksége lesz, ha ép bőrrel akarja megúszni a „Bestia” rohamait, ha el akarja kerülni csonttörő ütéseit. A csata kimenetele megjósolhatatlan, mert készülhet Kunkli Tivadar bármilyen keményen, kidolgozhatja a legjobb taktikát, ha jön egy Bob Sapp-horog… Ám az
amerikai óriás sem lehet nyugodt, ha a fanatikus magyar kibírja állva a kezdeti rohamokat, s előveszi a védjegyének számító brutális könyököseit, térdeseit, szorulhat az amcsi.

Végállomás: Las Vegas

Hatalmas küzdelem várható a WAKO (World Association of Kickboxing Organizations) pro World Grand Prix sorozat keretein belül megrendezésre kerülő magyar-horvát csapatviadalon, a két együttes öt súlycsoportban ütközik. Mindkét oldalon a stílus legjobbjai kapnak lehetőséget, a Birics Tamás (60kg),

Görbics Gábor (67kg), Szűcs Barna (75kg), Rácz Dénes (81kg), Nagy Tibor (94kg) összetételű gárda ellen a horvátok Sinisa Kovacic (60kg), Mario Katic (67kg), Ivan Stupalo (75kg), Luka Simic (81kg) Toni Milanovic alkotta ötöse veszi fel a harcot. A csapat Grand Prix döntője a tervek szerint év végén, Las Vegas-ban kerül megrendezésre, ahol a két legjobb nemzet versenghet a bajnoki címért.

Három magyar csatázik az Eb-döntőért


Budapesten bonyolítják le a K-1 és a K-1 MAX Fight Code három-három európai selejtezőjét is. Mindkét kategóriában kapnak lehetőséget magyarok, a 72,5 kilogramm alattiak között Balog Norbert a horvát Tomiccsal találkozik. Balog nagy kihívás előtt áll, sikere esetén készülhet a hollandiai európai döntőre, onnan pedig már „csak” egy győzelem választja el a japán világbajnokságtól. A nehézfiúk között Mihalik György és Brunner Tihamér képviseli színeinket, előbbi a világklasszis Ignasov edzőpartnere, az igen technikás fehérorosz Akramenkó, utóbbi a kőkemény, elnyűhetetlen horvát Brestovac ellen lép ringbe.

A K-1 és a K-1 MAX Fight Code-párharcok résztvevői egyaránt a kontinens elitjébe tartozó fighterek, mind a hat mérkőzésen egyenlő erők csapnak össze, nehéz megjósolni a befutókat.

Fight Code
K-1 MAX párosítás:
Halim Issaoui (Marokkó) vs. Simon Chu (Anglia)
Balog Norbert (Magyarország) vs. Lukas Tomic (Horvátország)
Dino Didic (Svájc) vs. Juri Bessmertny (Fehéroroszország)

K-1 párosítás:
Mihalik György (Magyarország) vs. Vitalij Akramenko (Fehéroroszország)
Brunner Tihamér (Magyarország) vs. Mladen Brestovac (Horvátország)
Freddy Kemayo (Franciaország) vs.

Névjegyek:
Kunkli Tivadar
Született: 1964. 06. 19., Miskolc
Magasság/súly: 178 cm/70 kg
Eredményei: thai-boksz világbajnok 1993, Európa-bajnok 1990, 6x magyar
bajnok
Mérlege: 390 mérkőzés / 389 győzelem / 1 vereség

Bob Sapp
Született: 1974. 07. 22., Colorado Springs
Magasság/súly: 194 cm/170 kg
Eredményei: K1 Grand Prix-győztes 2005
Mérlege: 38 mérkőzés / 21 győzelem / 16 vereség / 1 döntetlen

Átlag: 5