Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Pozitív lett a magyar dzsúdós doppingtesztje

Balogh Zoltán | 2011.03.08. |
Pozitív lett a magyar dzsúdós doppingtesztje
Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője bejelentette, hogy a február 12-én, Budapesten megrendezett Hungária dzsúdó világkupán egy magyar cselgáncsozó doppingtesztje pozitív lett. A hírek szerint a 73 kilogramm győzteséé, Ungvári Attiláé a minta.
Mint arról portálunk is beszámolt, a budapesti dzsúdó világkupán a 73 kilogrammos súlycsoportban a magyar Európa-bajnoki bronzérmes, Ungvári Attila diadalmaskodott. A „Karvaly” becenévre hallgató ceglédi cselgáncsozó a fináléban harc nélkül jutott az aranyhoz, bátyja, a kétszeres Európa-bajnok, a világversenyeken 66 kilogrammban induló Miklós nem állt ki ellene, értékes világranglista pontokhoz juttatva így öccsét. Nagy volt az öröm az Ungvári családban, ám most úgy tűnik, szomorúságra is lesz ok, a dzsúdótermi zuhanyhíradó szerint ugyanis Ungvári Attiláé a pozitív doppingteszt.
 
Furcsa lenne, és nehezen hihető, hogy az olimpiai szereplést célul kitűző Ungvári Attila tudatosan vitte volna be szervezetébe a doppinglistán szereplő szert. Nagy valószínűséggel esetében is arról lehet szó, hogy az általa szedett, talán nem bevizsgált táplálékkiegészítő tartalmazhatott olyan anyagot, amely szerepel a tiltólistán. Mindenesetre Ungvári Attilára nagyon nehéz napok várnak, ha „bűnössége” bebizonyosodik, búcsút inthet ötkarikás álmainak.
 
Átlag: 5