Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Presztízsbunyó Debrecenben?

Napló | 2010.11.25. |
Presztízsbunyó Debrecenben?
Igazi közönségmeccsre van kilátás két debreceni küzdősport-bajnok között: a WPKC muay-thai profi világbajnok, Észak-amerikai thai-box-bajnok Zilai Sándor kihívást intézett az amatőr full-contactban és low-kickben három Európa-bajnoki bronzot és világbajnoki ezüstöt szerzett Gergely Imre felé.

Reaktiválja magát a visszavonulását már az augusztusi vb-címmeccse előtt bejelentő Zilai Sándor. Az utcai harcosok négyszeres bajnoka az első menetben T.K.O.-val abszolválta debreceni búcsúfellépését az osztrák Patrick Berger ellen, ám közel sem volt elégedett teljesítményével. Tény, nem sziporkázott a szorítóban, arról azonban csak kevesen tudtak, hogy Zilai saját felelősségére, szakadt térdszalagokkal vállalta az összecsapást.

- Nem szeretném, hogy az augusztusi teljesítményem maradjon meg a közönség emlékezetében – adott magyarázatot visszatérésének okára a többszörös K-1 superfight-győztes Zilai Sándor. – Megműtötték a térdemet, jobb mint újkorában. Edzésben vagyok, naponta szpárringolok a tanítványaimmal, jó formában érzem magam. Új fejezetet nyitottam a karrieremben, február 26-án a budapesti Papp László Sportarénában megrendezésre kerülő K-1 Európai-selejtezőn lépek ringbe, ahol superfightban meccselek. Augusztusban pedig a debreceni K-1 Magyar Nagydíjon szeretnék újabb vb-címmeccset vívni. Nem érzem magam öregnek, motivált vagyok, hogy Rockyt idézzem: „van még cucc a pincében!”
Zilai Sándor februári ütközete előtt azonban a Napló hasábjain keresztül kihívást intéz Gergely Imre felé.
 
- Elkezdtem a felkészülést, ám a megfelelő szpárringpartnerek hiánya gondot okoz – mondta Zilai. – Tavaly Gergely Imrével is mindössze kétszer másfél percet sikerült kesztyűznöm, mivel tovább nem bírta folytatni a küzdelmet. Azóta is kerül. Szeretnék vele megmérkőzni, bárhol, bármikor, bármilyen szabályrendszerben kiállok ellene, akár még ökölvívásban is. Szinte biztos vagyok benne, hogy nem meri elfogadni a kihívásomat. Nagyot csalódtam benne, lehet, hogy valamikor jó harcos volt, de ma már csak árnyéka önmagának, szerintem egy menetet sem bírna ki ellenem a ringben. Talán van még benne annyi férfiasság, hogy elfogadja a kihívásomat. Várom tőle a konkrét stílus-, helyszín-, időpont megjelölést.
Természetesen megkerestük Gergely Imrét is, hogyan áll Zilai Sándor „invitálásához”, milyen feltételekkel vállalná az összecsapást. A szóbeszéd szerint a két sportoló nem eszik egymás tenyeréből…
 
- Személyes ellentét van köztünk Zilai Sándorral – engedte sejtetni Gergely Imre, hogy mi áll az esetleges összecsapás hátterében. – Már nem vagyok aktív, a civil életre, a munkámra koncentrálok. Számomra nincs értéke ennek a kihívásnak, nem is igazán értem, mit akar Zilai, nem tudok komolyabb küzdősport-sikeréről. Én egész pályafutásom alatt profi versenyző voltam, így ha a szabályrendszer és a mérkőzés pénzdíja megfelelő lesz, akkor tárgyalhatunk az összecsapásról!
Átlag: 5