Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Régi dicsőségünk…

Balogh Zoltán | birkozoszov.hu | 2010.09.07. |
Régi dicsőségünk…
A Moszkvában zajló birkózó világbajnokságon két 5. helyet szereztek a magyar sportolók: a kötöttfogású Módos Péter (55kg) és Lőrincz Tamás (66kg) végzett pontszerző helyen.
A magyar birkózás hagyományai köteleznek, a karfiolfülűek minden világversenyre úgy utaznak, hogy érmekkel kell hazatérniük. A célkitűzés a moszkvai vb előtt sem módosult, a nemzetközi versenyeken remeklő Módos Pétertől és a 2006-os Európa-bajnok Lőrincz Tamástól is jó szereplést várt a szakvezetés. A srácok a negyeddöntőig gond nélkül vették az akadályokat, amikor is dupla magyar-dél-koreai ütközetre került sor. Módos sajnos bukta a derbit, Csoi Gju Dzsin ellen, Lőrincz azonban lenyomta Kim Hjon Vu-t. A ceglédi illetőségű fiatalember azonban a döntőbe jutásért kikapott az orosz Vacsadzétől, majd elvesztette a bronzcsatát is az azeri Rahimovval szemben, így 5. helyen fejezte be a versengést. Ez Módos Péternek is sikerült, aki a vigaszágon az azeri Aliev legyőzésével kapaszkodott vissza, de a 3. helyért folytatott mérkőzésen már nem bírt az orosz Mankijevvel.
 
Kedden a magyar birkózás „ezüstgyárosa”, a nehézsúlyú Deák Bárdos Mihály is szőnyegre lép, akárcsak az olimpiai ezüstérmes Fodor Zoltán helyére beugró Dajka Zsolt. Előbbi nehéz sorsolása ellenére akár a dobogó környékén is kiköthet, utóbbitól kellemes meglepetés lenne a pontszerzés is.
Átlag: 5