Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Szabó Sándor munkáját Hajós Alfréd-díjjal ismerte el Debrecen városa

Szabó Sándor munkáját Hajós Alfréd-díjjal ismerte el Debrecen városa
Szabó Sándor, a DVSC Ökölvívó Kft. ügyvezetője október 23-án Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának legmagasabb sportkitüntetését vehette át: Kósa Lajos polgármester „az ökölvívás területén nyújtott kimagasló sportolói és sportvezetői teljesítményéért” Hajós Alfréd-díjjal tüntette ki.

 

- Mi volt az első gondolata, amikor az önkormányzattól kapott levélből arról értesült, hogy Hajós Alfréd-díjat vehet át a Városháza dísztermében?
 
- Meglepődtem, hogy a város alkalmasnak talált arra, hogy egy ilyen rangos díjat ítéljen nekem - mondta Szabó Sándor. – Óriási megtiszteltetés számomra az elismerés, nagyon örülök neki! A díj azonban nem csak nekem szól, ez a DVSC ökölvívóit is megilleti. Ezáltal egy kicsit reflektorfénybe kerülünk, szükségünk is van rá, mert januártól új termet kell keresnünk.
 
- Igen, tudvalévő, hogy az önkormányzat eladta a Vágóhíd utcai sporttelepet, de erről beszéljünk kicsit később. Először inkább a kezdetekről kérdezném: 1996-ban, amikor a DVSC ökölvívó szakosztályát megszüntették, a felszereléseket széthordták, miért érezte szükségét annak, hogy újjászervezze a klubot?
 
- Az ökölvívóteremben megtanultam mások és a munka tiszteletét, s azt, hogy csak a befektetett munka vezethet eredményre. A sikert a bokszban és az életben sem adják ingyen, tenni kell érte. A boksz tiszteletre, fegyelemre nevel, sok hátrányos helyzetű fiatalnak ad lehetőséget, mutat utat az életben. Úgy gondoltam, s most is úgy gondolom, biztosítani kell a debreceni fiataloknak azt a lehetőséget, hogy szervezett körülmények között, jó edzők irányításával gyakorolhassák az ökölvívást. Ezért alakítottuk meg a szakosztályt, s lépésről lépésre eljutottunk oda, hogy ma már az ország legjobbjai között említik a csapatot.
 
- Gondolta volna, hogy 2010-ben olimpikonnal, korosztályos Eb-aranyérmessel, s számtalan válogatottal büszkélkedhet majd a klub?
 
- A válaszom határozott igen! Már a kezdetekkor ez volt a célom és tervem. Úgy álltam neki, hogy kollégáimmal az ország legjobb bokszklubját hozzuk létre. Messzire jutottunk, gyönyörű eredményeket értünk el, Kalucza Norbi olimpián szerepelt, de legutóbb éppen Nagy Tímea öregbítette hírnevünket, EU-bajnoki ezüstérmet és világbajnoki bronzérmet szerzett. Ám nehogy azt higgyék, hogy elégedettek vagyunk, bőven vannak még megvalósításra váró céljaink, ám ezekhez elengedhetetlen egy új edzőterem.
 
- December végén távozniuk kell a szerény, ám a célnak megfelelő Vágóhíd utcai ökölvívóteremből. Mi lesz a csapattal, megvan-e már az új bokszbázis helye?
 
- A díjátadón ígéretet kaptam arra, hogy az önkormányzat illetékesei megoldják a teremproblémát, s nem maradunk edzéslehetőség nélkül. Bár papíron december 31. szerepel kiköltözési dátumként, de lehet, tavaszig még maradhatunk. Lenne elképzelésünk arról, hová költözzünk, de azt hiszem, elsősorban nem egy konkrét helyszín a fontos, hanem hogy az edzőterem jól megközelíthető helyen legyen, tömegközlekedéssel könnyen elérhessék a srácok. Szeretnénk, ha a városban és az ökölvívóberkekben továbbra is arról beszélnének, hogy a debrecenieknek milyen remek csapatunk van!
Átlag: 5