Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Szenzációs magyar sikerek Keszthelyen!

Balogh Zoltán | boxing.hu | 2011.07.03. |
Szenzációs magyar sikerek Keszthelyen!
Kitűnően szerepelt a magyar junior ökölvívó-válogatott a Keszthelyen megrendezett Európa-bajnokságon: a Farkas József szövetségi edző által irányított fiú csapat két arany- és három bronzéremmel zárta a rangos megmérettetést.

Komoly mezőny gyűlt össze a Balaton-parti városban, 33 ország 234 versenyzője vágott neki a 15-16 éves fiúk számára kiírt kontinensviadalnak. Farkas József szövetségi edző az esélyekkel kapcsolatban elmondta, jelenlegi csapatában nincs kiemelkedő tehetség, ám azért három-négy érmet remél a társaságtól. A fiatalok alaposan túlteljesítették a szakedző elvárásait, de haladjunk sorjában.  

Az első nap küzdelmei nem kezdődtek túl jól számunkra, tíz bunyósunkból csak öt maradt állva. Csonka Zsolt (46kg) Szőrös Márk (52kg) Farkas Richárd, (60kg), Csutak Dániel, (70kg) és Váradi Tamás (80kg) vereségére Könnyü Richárd (50kg), Bársony Bernárd (57kg), Sinkó Krisztián (63kg), Hámori Árpád (75kg) és Komor László (+80kg) győzelme volt a vigasz.
 
A második nap is ötven százalékos volt a Farkas-csapat mérlege, Könnyű Richárdot (50 kg) a bírók fosztották meg a győzelemtől, míg Nagy Levente (66kg) hatalmas verekedés után búcsúzott a küzdelmektől. Herczeg Norbert (54 kg) és Sinkó Krisztián (63kg) azonban gondoskodott róla, hogy ne zárjuk siker nélkül a keddet.
 
Szerdán és csütörtökön már éremért ment a bunyó, taroltak a magyarok, Bársony Bernárd (57 kg), Herczeg Norbert (54 kg), Sinkó Krisztián (63kg), Hámori Ádám (75kg) és Komor László (+80kg) a legjobb négy közé kvalifikálta magát, Gálos Viktornak azonban ez nem sikerült.
 
Érdeklődéssel vártuk, ifjú bunyósaink közül ki jut az aranykapuba. A srácok a pénteki elődöntőkben odatették magukat, Herczeg Norbert (54 kg) és Hámori Ádám (75 kg) bekerült a szombati kategóriafináléba. Bársony Bernárd (57 kg) és Sinkó Krisztián (63 kg) teljesítményére sem lehetett panasz, de nekik meg kellett elégedniük a bronzéremmel, akárcsak Komor Lászlónak (+80kg), aki belázasodott, így a versenyorvos nem engedte ringbe lépni.
 
A szombati döntőben a két magyar ökölvívó pazar teljesítményt nyújtott, Herczeg Norbert (54kg) magabiztosan győzte le török riválisát, Hámori Ádám (75 kg) pedig fordulatos csatában diadalmaskodott grúz ellenfele felett.
 
A srácok jócskán túlteljesítették az előzetes célkitűzést, minden idők legjobb junior Európa-bajnoki szereplését produkálták Keszthelyen. Öklözőink bebizonyították, a kontinens élvonalába tartoznak, a nyolc aranyat szerző oroszok mögött, a hozzánk hasonlóan két elsőséget begyűjtő Angliával az éremtáblázat második helyén zártak.
 
Farkas József szövetségi edző gárdája azonban nem ülhet a babérjain, rövid pihenő után újra a tatai edzőtáborba vonulnak a srácok, hiszen július 22-től már a kazahsztáni világbajnokságon kell ringbe lépniük. Reméljük, hasonló sikerekről számolhatunk be.
Átlag: 5