Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Szűcs-győzelem Pozsonyban

Balogh Zoltán | archív | 2013.03.18. |
k-1, Szűcs Barna
Szűcs-győzelem Pozsonyban
Nagyszabású gálán aratott remekbeszabott győzelmet Szűcs Barna, a Re-Gym fightere a pozsonyi Mesterek Tornáján egyhangú pontozással verte a szlovák Tóth Patrikot.

Az orosz-szlovák rendezésű gálán két négyes torna – 71 és 75 kilogrammosok – küzdelmei mellett, több kitűnő superfightot láthatott a közönség. Ezek egyikén lépett szorítóba Barna, riválisa a szlovákok feltörekvő harcosa, Tóth Ptrik volt. A két versenyző összecsapására K-1 szabályrendszerben került sor.

Barnát féltettük kicsit a mérkőzéstől, no, nem azért, mintha Tóth legyőzhetetlen lenne, ám harcosunk decemberi pozsonyi bunyója nem alakult túl jó, hiába ruházta meg Jan Mazurt, a bírák kihozták a hazai versenyzőt. A Re-Gym sportolója szombaton úgy küzdött, hogy a pontozók sem tudták kidomborítani a hazai ring előnyeit Tóth számára, egyhangúval adták Barnának a meccset.

Presztízs Magazin

- Barna végig nyomás alatt tartotta Tóthot, nem hagyta kibontakozni – mondta Rehák György, Szűcs Barna mestere. – Az ellenfél készült Barna térdeseiből, de tudtunk taktikát váltani, bár kézzel volt néhány ügyes próbálkozása a szlovák fiúnak, de versenyzőm köríves test- és fejrúgásokkal, taposórúgásokkal, hátsókezes egyenesekkel, valamint combrúgásokkal szép találatokat vitt be. Egyértelmű volt Barna fölénye, ezt a meccset Szlovákiában sem lehetett a hazai fiúnak adni. A torna szervezőitől nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk, a szlovák edzők, bírók is gratuláltak a szép győzelemhez.

Nem lenne meglepetés, ha Szűcs kitűnő pozsonyi teljesítménye után a következő nagyszabású szlovák gálán már az egyik rangos négyes torna résztvevőjeként kapna meghívást.

A 71 kilogrammosok számára kiírt négyes tornát az ukrán Alim Nabiev nyerte, a 75 kilósok kvartettjében a beugró, a világklasszis Remy Bonjasky tanítványa, a holland Darryl Sichtman végzett az élen, a döntőben a szlovákok elsőszámú harcosát, Moravcsikot verte. A W5 interkontinentális bajnoki címéért 67 kilogrammban kiírt mérkőzésen sem termett babér a házigazdáknak, a szlovák Rudolf Durica kénytelen volt meghajolni az orosz Maxim Shalnev tudása előtt.

Átlag: 5