Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Testvér ellen soha!

Balogh Zoltán | hunjudo.hu | 2011.02.14. |
Testvér ellen soha!
Jól szerepeltek a magyar cselgáncsozók a 46. Hungária Férfi Judo Világkupán, 2006 után újra hazai győztest ünnepelhetett a publikum. Az Ungvári testvérek nagyon kitettek magukért, Attila arany-, bátyja, a kétszeres Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes Miklós pedig ezüstérmet szerzett.

Remek hangulatban zajlottak a bombaerős mezőnyt, 51 ország 332 dzsudokáját felvonultató magyar világkupa küzdelmei. A rendezők profizmusára jellemző, hogy a teltházas eseményt élő televíziós közvetítéssel tették mindenki számára elérhetővé. A viadal megnyitóján a nézők megható pillanatoknak lehettek tanúi, a Pestszentlőrinc-Kassa SE ifjú cselgáncsozói tartottak bemutatót. Hogy mi ebben a megható? A PKSE a SOFI Iskolában egy egyedülálló program keretében a mozgáskorlátozott és tanulási-, értelmi képességeikben korlátozott gyermekek dzsudo oktatásban részesülnek, a program pedig rövid idő alatt bebizonyította fejlesztő hatását a mozgáskoordináció és pszichikai képességek terén.  

A szombati versenynap magyar szempontból a 73 kilogrammban rajthoz álló Ungvári fivérek parádéjáról szólt, az Európa-bajnoki bronzérmes Attila és a jelenlegi legjobb magyar, a világversenyeken 66 kilogrammban vitézkedő Miklós egyaránt kitűnő teljesítménnyel menetelt a fináléig, ahol egymással kellett szembenézniük. Miki azonban inkább sérültet jelentett, átadta öccsének a győzelmet, s az ezzel járó világranglista pontokat, így a tesó nagyot lépett az olimpiai részvételt jelentő pozíció megszerzése felé.
 
A 46. Hungária Férfi Judo Világkupán több magyar medál nem született, ám több értékes helyezést is szereztek sportolóink, akik tovább folytatják küzdelmüket az olimpiai szereplés megszerzésének jogáért.
 
Még nincs értékelve